Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sevillu čeká v osmifinále Evropské ligy AS Řím, vyšlápne si Olympiakos na další tým z Anglie?

Po čtvrtečních odvetách 1. kola play-off už osmifinalisté Evropské ligy znají své soupeře. Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem se střetne s AS Řím. Inter Milán s Getafe, Manchester United s Lincem či Olympiakos s Wolverhamptonem. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. První utkání jsou na programu 12. března, odvety o týden později.

Sport
zdroj: ČT4

Sevilla v úvodním kole vyřazovací fáze soutěže přešla přes Kluž díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. V Rumunsku skončil zápas 1:1, zatímco v odvetě ve Španělsku se diváci gólů nedočkali.

Ve čtvrteční odvetě se mezi tyče andaluského celku postavil Bono. Vaclík, který si v nedělním ligovém duelu na hřišti Getafe zranil koleno a střídal po prvním poločase, nebyl ani na lavičce.

Aktuálně čtvrtý tým La Ligy je s pěti prvenstvími nejúspěšnějším týmem v historii Evropské ligy/Poháru UEFA. Naposledy ovládl soutěž v roce 2016. Před rokem vypadl v osmifinále po dramatické bitvě s pražskou Slavií.

Vedle Vaclíka zůstává v soutěži ještě další český gólman Matěj Kovář z Manchesteru United. Devatenáctiletý talent se ale zatím v Evropské lize pouze jednou dostal na lavičku. "Rudí ďáblové", kteří zdolali belgické Bruggy, opanovali Evropskou ligu v roce 2017.

Inter Milán postoupil přes bulharský Ludogorec Razgrad, jejž vede trenér Pavel Vrba. Pátý celek španělské ligy Getafe si naproti tomu poradil s loňským semifinalistou Ligy mistrů Ajaxem Amsterdam.

Olympiakos Pireus, přemožitel loňského finalisty Arsenalu, se znovu utká s anglickým soupeřem. Řecké mužstvo vyzve Wolverhampton, který vyřadil Espaňol Barcelona. Pro Olympiakos půjde už o třetího anglického protivníka v aktuálním ročníku evropských pohárů. Na podzim se v základní skupině Ligy mistrů utkal s Tottenhamem.

Další dvojice tvoří Basaksehir s FC Kodaň, Glasgow Rangers s Leverkusenem a Wolfsburg s Šachtarem Doněck. Basilej se postaví proti Frankfurtu. 

Finále Evropské ligy se uskuteční 27. května v Gdaňsku.

Los osmifinále Evropské ligy:

Basaksehir - FC Kodaň, Olympiakos Pireus - Wolverhampton, Glasgow Rangers - Leverkusen, Wolfsburg - Šachtar Doněck, Inter Milán - Getafe, Sevilla (Vaclík) - AS Řím, Frankfurt - Basilej, LASK Linec - Manchester United (Kovář).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články