Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

"From hero to zero". Aubameyang nečekané vyřazení Arsenalu oplakal. Jsem zdrcený, přiznal

Když ve 113. minutě prodloužení zašmikal nůžkami a vyrovnal na 1:1, byl Pierre-Emerick Aubameyang opět spasitelem Arsenalu. Olympiakos sice krátce nato zásluhou Youssefa El-Arabiho přidal druhý gól a zmrazil Emirates Stadium, ale v poslední sekundě měl kapitán "Gunners" na kopačce rozhodnutí. Stoprocentní šanci však neproměnil a se slzami v očích kousal vyřazení v 1. kole play-off Evropské ligy.

Pierre-Emerick Aubameyang z Arsenalu lituje zahozené šance
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

"Je to obrovské zklamání. Nevím, co mám říct. Je velmi těžké akceptovat konec v soutěži po takovém průběhu," řekl po utkání aktuálně nejlepší střelec Premier League.

Ve třetí minutě nastaveného času prodloužení se k němu na hranici malého vápna odrazil míč od soupeře Avraama Papadopoulose, jenže zcela osamocen nedokázal tváří v tvář brankáři Josému Sá skórovat a prostor mezi tyčemi vůbec netrefil.  

"Jsem zdrcený. Byl jsem přímo před gólmanem, trošku jsem zaškobrtl, ale to nemůže být omluva. Měl jsem to jednoznačně proměnit." 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Olympiakos

Arsenal si z řecké metropole přivezl hubený náskok 1:0, v odvetě ovšem dlouho nenacházel recept na překonání defenzivního bloku soupeře, který se ještě více zpevnil po přesné hlavičce Papeho Aboua Cissého v 53. minutě.

"Olympiakos hrál hluboko a bylo velmi obtížné najít prostor pro finální přihrávku."

Klub ze severního Londýna vnímal účast v Evropské lize mimo jiné jako jednu z možností kvalifikace do příštího ročníku Ligy mistrů. Po brzkém vyřazení musí proto obrátit pozornost výhradně na domácí soutěž, kde je v současnosti na 9. místě. "Budeme se snažit vyhrát co nejvíce duelů v Premier League a uvidíme, na co to bude stačit," dodal Aubameyang.

Keown: Byl to neprofesionální výkon

Trenér Mikel Arteta byl pochopitelně také zklamaný, ale odmítl kritizovat jednotlivé hráče. "Je to kruté a hodně to bolí, nicméně na to, jak hráli, jsem pyšný. Bylo by skvělé, kdybychom postoupili - hodně by nám to pomohlo," uvedl sedmatřicetiletý kouč.

Výkon "Gunners" naopak ztrhal bývalý obránce Martin Keown. "Spousta fotbalistů ukázala neprofesionální výkon, byl to neuvěřitelně mizerný zápas," prohlásil v rozhovoru pro stanici BT Sport. "Poprvé jsem měl pocit, že hráči neposlouchají kouče a ten neví, co změnit," doplnil.

"U každého jednotlivce dojdete k závěru, že do toho nedal všechno. Nicolas Pépé se musí zlepšit, Gabriel Martinelli měl přijít mnohem dřív, Granit Xhaka to odchodil," zakončil Keown, který za Arsenal hrával v letech 1993 až 2004 a třikrát slavil zisk mistrovského titulu.

Zdroj
ČT sport, BT Sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články