Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Selke dvěma brankami zmrazil BayArenu a rozhodl derby v Leverkusenu

Nečekanou ztrátu v boji o účast v evropských pohárech v příští sezoně musí skousnout fotbalisté Leverkusenu. V 31. kole totiž prohráli 1:2 s Kolínem nad Rýnem a po devíti zápasech našli v Bundeslize přemožitele. Regionální derby rozhodl dvougólový Davie Selke a posunul svého zaměstnavatele na desátou pozici.

Davie Selke z Kolína nad Rýnem oslavuje gól v Leverkusenu
zdroj: REUTERS

Za Leverkusen, který se musí ve zbytku sezony obejít bez útočníka Patrika Schicka, skóroval ve 28. minutě Amine Adli.

V tabulce patří Bayeru šesté místo, které jako poslední zaručuje vstupenku do evropských pohárů. Sedmý je s dvoubodovým odstupem Wolfsburg, jenž má ale zápas v Dortmundu k dobru. O další bod zpět je osmá Mohuč, která v pátek prohrála 2:3 se Schalke.

O výhře hostů rozhodl z pokutového kopu v 10. minutě nastavení Marius Bülter, jenž se v utkání prosadil dvakrát. O zbývající zásah Schalke se postaral Tom Krauss, za Mohuč vyrovnávali Leandro Barreiro a Aarón Martín

Schalke, za které odehrál celý duel záložník Alex Král, díky vítězství minimálně do soboty opustilo sestupové příčky. Dělí ho od nich dva body, ale šestnáctý Stuttgart i sedmnáctá Bochum mají zápas k dobru.

Německá fotbalová liga – 31. kolo:

Leverkusen – Kolín nad Rýnem 1:2 (28. Adli - 14. a 36. Selke), Mohuč – Schalke 2:3 (53. Barreiro, 70. Martin - 26. a 90.+10 z pen. Bulter, 60. Krauss).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články