Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hložkův Leverkusen s Unionem pouze remizoval bez branek, Schalke s Králem otočilo proti Brémám

Hráči Leverkusenu s Adamem Hložkem v 30. kole německé Bundesligy proti Union Berlín uhráli pouze remízu 0:0. Patrika Schicka nadále trápí problémy s třísly a do utkání, ve kterém Leverkusen prodloužil sérii bez porážky na čtrnáct utkání, nezasáhl. Schalke, za které v základní sestavě nastoupil Alex Král, otočilo utkání s Brémy na 2:1.

Leverkusen zůstal šestý, bodově se na něj může dotáhnout Mohuč v případě výhry nad Wolfsburgem. Union neprohrál už 21. domácí zápas a vytvořil klubový rekord. V tabulce je třetí a má stejně bodů jako čtvrtý Freiburg, který zvítězil v Kolíně nad Rýnem gólem Doana 1:0. Oba kluby ztrácejí na první Dortmund pět bodů. Freiburgu se povedlo nasbírat 56 bodů v nejvyšší soutěži poprvé a má ještě čtyři kola na vylepšení této bilance.

Schalke zvýšilo své naděje na záchranu. Brémy šly do vedení v osmnácté minutě zásluhou Duksche, jenž dal dvanáctou branku v sezoně. Domácí vyrovnali necelých deset minut před koncem. Střelou z prvního dotyku zpoza vápna se prosadil obránce van den Berg, pro kterého to byla první bundesligová branka. V druhé minutě nastavení dokonal obrat Drexler.

Fotbalisté Lipska si díky výhře 1:0 nad Hoffenheimem upevnili pátou příčku, na místa zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů ztrácejí dva body a na šestý Leverkusen mají šestibodový náskok. Třináctým gólem v sezoně se o výhru postaral nejlepší střelec týmu Nkunku.

Stuttgart porazil na domácí půdě Mönchengladbach 2:1 a opustil sestupové pásmo. Vítěznou branku dal z penalty Coulibaly. Za hosty snížil rovněž z pokutového kopu Weigl. Stuttgart je o skóre před šestnáctou Bochumí.

Německá fotbalová liga – 30. kolo:

Eintracht Frankfurt – Augsburg 1:1 (25. Rexhbecaj - 58. Demirovič), Kolín nad Rýnem – Freiburg 0:1 (54. Doan), Lipsko – Hoffenheim 1:0 (28. Nkunku), Stuttgart – Mönchengladbach 2:1 (22. Guirassy, 81. Coulibaly z pen. - 77. Weigl z pen.), Union Berlín – Leverkusen 0:0, Schalke – Brémy 2:1 (81. Van den Berg, 90.+2 Drexler - 18. Duksch).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články