Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Schickův parádní volej na Bayern nestačil, Gebre Selassie oslavil 250. zápas za Brémy výhrou

Patrik Schick vstřelil v 13. kole čtvrtou branku v sezoně německé ligy, Leverkusen však po dvou trefách Roberta Lewandowského podlehl Bayernu Mnichov 1:2. Theodor Gebre Selassie odehrál v dresu Brém 250. bundesligový zápas a vyrovnal bilanci Claudia Pizzara, který má mezi cizinci nejvíc startů v historii klubu. Werder vyhrál v Mohuči 1:0. Youssoufa Moukoko z Dortmundu se stal vůbec nejmladším střelcem v historii soutěže. Ovšem Borussie podlehla domácímu Unionu Berlín 1:2. Čtyři góly si veze ze stadionu Feriburgu berlínská Hertha, která i s Vladimírem Daridou v záloze padla 1:4. Wolfsburg se vrátil na čtvrté místo, když zdolal Stuttgart 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Schickův gól Leverkusenu na body s Bayernem nestačil

Schick navázal na trefu z minulého kola a v souboji o čelo tabulky se prosadil ve 14. minutě. Po signálu z rohového kopu se položil do centrovaného míče a výstavním volejem nedal brankáři Manuelu Neuerovi šanci.

Reprezentační útočník byl v prvním poločase hodně aktivní a síť za Neuerem rozvlnil po brejku i podruhé, gól ale kvůli ofsajdu neplatil.

Krátce před pauzou naopak udeřil Bayern, když se centrovaný míč dostal až k osamocenému Lewandowskému a čerstvě vyhlášený nejlepší hráč roku podle ankety FIFA pohodlně hlavou vyrovnal.

Po změně stran byl blízko gólu střídající Jamal Musiala, neboť trefil tyč, nakonec ale rozhodl tečovanou střelou Lewandowski z poslední akce zápasu.

To už na hřišti Schick nebyl, v 82. minutě jej vystřídal Lucas Alario. Leverkusen přišel o neporazitelnost a na Bayern ztrácí dva body.

Theodor Gebre Selassie v utkání s Mohučí
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zápas v Mohuči rozhodla v závěru spolupráce dvou střídajících hráčů. V 90. minutě našel Tahith Chong centrem ve vápně Erina Dinkciho a ten hlavou zajistil Brémám vítězství.

K prvnímu tříbodovému zisku Werderu po devíti zápasech přispěl druhou vychytanou nulou v sezoně i gólman Jiří Pavlenka.

Lipsko nevyužilo šanci posunout se do čela soutěže. Svěřenci Juliana Nagelsmanna na svém hřišti jen remizovali 0:0 s Kolínem nad Rýnem a doma ztratili poprvé v sezoně.

Ani další změna trenéra nepomohla Schalke prolomit čekání na bundesligovou výhru. Celek z Gelsenkirchenu doma podlehl v premiéře pod vedením staronového kouče Huuba Stevense 0:1 Bielefeldu a nezvítězil už 29 utkání.

Hoffenheim uspěl díky gólu Ryana Sessegnona z 86. minuty na stadionu osmifinalisty Ligy mistrů Mönchengladbachu 2:1. Zraněný Pavel Kadeřábek v sestavě hostů znovu chyběl.

Youssoufa Moukoko
zdroj: ČTK/DPA autor: Sebastian El-Saqqa

Dortmund utrpěl první porážku pod novým trenérem Edinem Terzicem, který v neděli nahradil odvolaného Luciana Favreho a začal úterní výhrou v Brémách. Vestfálský tým prohrál třetí z posledních pěti ligových zápasů.

Po bezgólovém prvním poločase otevřel skóre v 57. minutě Taiwo Awoniyi, ale Moukoko záhy vyrovnal střelou levačkou pod břevno.

Kamerunský rodák reprezentující Německo, který se v listopadu stal i nejmladším hráčem v dějinách Bundesligy, překonal rekord Floriana Wirtze. Ten skóroval za Leverkusen letos v červnu proti Bayernu ve věku 17 let a 34 dnů.

O výhře Unionu rozhodl v 78. minutě hlavičkou obránce Marvin Friedrich. Loňský nováček a největší překvapení probíhající sezony se příblížil Dortmundu na rozdíl jediného bodu.

Kapitán české fotbalové reprezentace Vladimír Darida v dresu Herthy Berlín odehrál na hřišti svého bývalého klubu Freiburgu celé utkání, ale na porážku 1:4 určitě nebude vzpomínat rád.

Skóre otevřel po sedmi minutách hry Vincenzo Grifo, který je se šesti brankami nejlepším střelcem Freiburgu. Hertha vyrovnala v úvodu druhého poločasu a po Daridově akci měla šanci na obrat. Český reprezentant si ve vápně pokryl míč před obránci a předložil ho Krzysztofu Piatekovi, který ale z několika metrů přestřelil branku. Během závěrečné půlhodiny už skórovali pouze domácí i díky penaltě v nastaveném čase.

Je nám líto, video expirovalo.
Stuttgart opálil šance, Wolfsburg vyhrál

Hertha je po první prohře z posledních pěti duelů čtrnáctá s tříbodovým náskokem na příčky znamenající účast v baráži, Freiburgu patří 10. pozice.

Wolfsburg vítězstvím využil sobotních ztrát Dortmundu a Unionu Berlín, které v tabulce předskočil. Jediný gól zápasu vstřelil do sítě svého bývalého klubu Josip Brekalo.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Union Berlín - Dortmund 2:1 (57. Awoniyi, 78. Friedrich - 60. Moukoko), Augsburg - Eintracht Frankfurt 0:2 (53. vlastní Framberger, 87. Ilsanker), Lipsko - Kolín nad Rýnem 0:0, Mohuč - Brémy 0:1 (90. Dinkci), Mönchengladbach - Hoffenheim 1:2 (34. Stindl z pen. - 75. Kramarič, 86. Sessegnon), Schalke - Bielefeld 0:1 (53. Klos), Leverkusen - Bayern 1:2 (14. Schick - 43. a 90.+3 Lewandowski), Freiburg - Hertha Berlín 4:1 (7. Grifo, 59. Demirovič, 67. Gulde, 90.+4 Petersen z pen. - 52. Lukebakio), Wolfsburg - Stuttgart 1:0 (49. Brekalo).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články