Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick pomohl gólem Leverkusenu udržet první místo, Dortmund a Bayern nezaváhaly

Leverkusen se stále vyhřívá na prvním místě tabulky Bundesligy a má na tom zásluhu i Patrik Schick. Český útočník přispěl gólem k výhře Leverkusenu 4:0 ve 12. kole v Kolíně nad Rýnem. Bayern díky dvěma trefám Roberta Lewandowského přehrál Wolfsburg 2:1. Dortmund, který poprvé vedl nový trenér Edin Terzič, vyhrál v Brémách 2:1 gólem Marca Reuse ze 78. minuty.

Patrik Schick slaví gól v dresu Leverkusenu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/EIBNER/POOL autor: Benjamin Soelzer

Čtyřiadvacetiletý Schick se prosadil potřetí v tomto ročníku v 54. minutě a navázal na góly Mitchella Weisera a Moussy Diabyho z úvodní desetiminutovky zápasu. V 59. minutě uzavřel skóre Florian Wirtz.

Leverkusen v derby s Kolínem nad Rýnem prodloužil úspěšnou sérii. Vyhrál pátý soutěžní zápas v řadě a jedinou porážku z osmnácti duelů v této sezoně utrpěl v Evropské lize s pražskou Slavií na konci října.

Mnichovský Bayern sice prohrával s Wolfsburgem už od 5. minuty po gólu Maximiliana Philippa, na konci prvního a na začátku druhého poločasu však dvěma góly otočil skóre polský kanonýr Lewandowski. V tomto ročníku Bundesligy nastřílel už 15 gólů a suverénně vévodí pořadí střelců.

Krok s Bayernem udrželo Lipsko, které v Hoffenheimu vyhrálo zásluhou gólu Yussufa Poulsena z 60. minuty.

Mönchengladbach zachránil remízu

Borussia, kterou v osmifinále Ligy mistrů čeká Manchester City, otevřela ve 14. minutě skóre utkání proti Frankfurtu zásluhou povedeného přímého kopu Stindla. Eintracht však během deseti minut stav otočil, když se nejprve z penalty a poté po samostatném úniku trefil portugalský útočník André Silva. S devíti brankami se posunul na třetí místo tabulky střelců. Po půlhodině hry navíc Silva připravil třetí gól Eintrachtu pro Aymena Barkoka.

V 81. minutě byl však vyloučen kapitán domácích David Abraham, což bylo pro závěr zápasu klíčové. V 90. minutě snížil z penalty Stindl a v páté minutě nastavení rozhodl nadvakrát z bezprostřední blízkosti o dělbě bodů po remíze 3:3.

Reus potrestal Pavlenkův faul

Vedení Dortmundu po sobotním debaklu 1:5 se Stuttgartem odvolalo švýcarského kouče Luciena Favreho a úřadující vicemistry převzal do konce sezony dosavadní asistent Terzič.

Favorité vstoupili do zápasu aktivněji a už ve 12. minutě se díky střele Raphaela Guerreira ujali vedení. Ještě před uplynutím půlhodiny však vyrovnal Kevin Mohwald.

Klíčová situace zápasu přišla čtvrt hodiny před koncem. Jiřímu Pavlenkovi vypadl míč a při snaze jej získat zpět fauloval Manuela Akanjiho. Následný pokutový kop Reuse sice český brankář vystihl, míč se však odrazil zpět před záložníka Dortmundu a ten rozhodl o výhře.

Borussia zvítězila po třech ligových zápasech a v tabulce se posunula na čtvrté místo. Brémy jsou po čtvrté prohře v řadě na třinácté příčce.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:

Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach 3:3 (22. a 24. Silva, 32. Barkok - 14., 90. z pen. a 90.+5 Stindl), Brémy - Dortmund 1:2 (28. Mohwald - 12. Guerreiro, 78. Reus), Hertha Berlín - Mohuč 0:0, Stuttgart - Union Berlín 2:2 (85. a 90. Kalajdžič - 4. Friedrich, 77. Awoniyi), Schalke - Freiburg 0:2 (50. a 68. Sallai), Schalke - Freiburg 0:2 (50. a 68. Sallai), Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1 (45.+1. a 50. Lewandowski - 5. Philipp), Bielefeld - Augsburg 0:1 (85. Gouweleeuw), Hoffenheim - Lipsko 0:1 (60. Poulsen), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 0:4 (8. Weiser, 10. Diaby, 54. Schick, 59. Wirtz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články