Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Fantastické utkání pro nezaujatého fanouška, řekl po bláznivé přestřelce Neuer

V ofenzivním galapředstavení se změnil sobotní šlágr 10. kola německé ligy mezi Bayernem Mnichov a Lipskem. Obhájce titulu a vedoucí celek soutěže dvakrát v souboji o první místo dotahoval, ale nakonec remizoval 3:3. Nadále je proto v čele s dvoubodovým náskokem. Podle brankáře Manuela Neuera se v Allianz Areně hrál fantastický zápas, bavorské mužstvo musí podle něj zapracovat na obraně.

Manuel Neuer z Bayernu se ohlíží za Christopherem Nkunkuem z Lipska
zdroj: DPA autor: Alexander Hassenstein

Lipsko otevřelo skóre v 19. minutě zásluhou Christophera Nkunkua. V rozmezí 30. až 34. minuty následně otočili stav domácí Jamal Musiala s Thomasem Müllerem, ale vzápětí srovnal Justin Kluivert. Zkraje druhé půle vrátil hostům vedení Emil Forsberg a dělbu bodů nakonec zařídil v 75. minutě opět Müller.

"Fantastické utkání pro nezaujatého fanouška. Museli jsme bojovat, dvakrát jsme dotahovali. S bodem jsme spokojení. Hlavní je, že jsme Lipsko nenechali vyhrát, přestože dvakrát vedlo. Jinak by bylo první. Pro brankáře není dobrou vizitkou, když třikrát inkasují," uvedl Neuer.

Mistři uplynulých osmi bundesligových sezon inkasovali v aktuálním ligovém ročníku v deseti duelech už 16 branek. "Je to otravné, musíme na tom zapracovat stejně jako na ztrátách míče a poziční hře," pokračoval čtyřiatřicetiletý Neuer.

Navzdory chybám v obraně byl ovšem trenér Bayernu Hans-Dieter Flick s bodem spokojen. "Podstatné je, že jsme neprohráli. Byl to divoký zápas, oba týmy nehrály v obraně na 100 procent. Některým gólům jsme mohli zabránit, nebránili jsme dobře. Je to i kvůli mnoha změnám, které jsme museli udělat. Ale otřepali jsme se. Měli jsme převahu v držení míče. Týmová mentalita je v pořádku. Musíme se ujistit, abychom udrželi první místo," prohlásil.

Úřadující vítěz Ligy mistrů se podle autora dvou gólů Müllera v závěru za vítězstvím nehnal. "S bodem dokážeme a musíme žít. Těsně před koncem jsem se bavil s Manuelem, jestli to riskneme a půjdeme za výhrou. Bylo lepší to nepřehánět. Podstatné je, že jsme se udrželi v čele tabulky. Komplikace budou vždycky," konstatoval jednatřicetiletý útočník.

Bod bralo i Lipsko. "Bylo to vzrušující utkání, oba týmy do něj hodně daly. Bylo vidět, že jsme měli o den méně odpočinku. S bodem panuje spokojenost. Kluci se vydali na hranici svých možností," konstatoval třiatřicetiletý kouč "Rudých býků" Julian Nagelsmann.

Duel nadchl také záložníka Forsberga. "Byl to špičkový zápas dvou mužstev, která do něj šla s odhodláním vyhrát. Bylo úžasné takové utkání hrát, přesně pro to žijete. Dali jsme do toho vše. V Mnichově se nevyhrává lehce. Můžeme být spokojení," řekl švédský reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články