Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Schickovi hrozí předčasný konec sezony, kvůli problémům s třísly stále netrénuje

Patrik Schick si podle magazínu Kicker v této sezoně už možná nezahraje. Český útočník Leverkusenu, kterého trápí vleklé potíže s třísly, stále nemůže pořádně trénovat. "Patrik není součástí týmu. Rozhodli jsme se, že půjde jinou cestou," řekl trenér Xabi Alonso před sobotním zápasem německé ligy na hřišti Unionu Berlín.

"Teď ani příští týden s námi nebude. Jak to bude dál, nedokážu říct. Nejsem doktor," prohlásil španělský kouč. Schickův stav se podle něj nezlepšuje tak, jak všichni v klubu doufali. "Pro nás ani pro něho to není jednoduché. Musíme ještě počkat," uvedl Alonso.

Schick absolvoval loni v květnu operaci, ale v této sezoně se mu problémy s třísly vrátily. Sedmadvacetiletý útočník se léčil konzervativně, v Bundeslize odehrál jen 14 zápasů a dal tři góly.

Od začátku roku ale nastoupil v šesti utkáních Leverkusenu jako náhradník, naposledy hrál 9. března. V minulém ročníku německé ligy nastřílel Schick 24 gólů a pomohl Bayeru k třetímu místu.

Do konce Bundesligy zbývá pět kol. Leverkusenu patří šesté místo, které jako poslední zaručuje účast v evropských pohárech.

Kromě domácí soutěže čeká Bayer s dalším českým reprezentantem Adamem Hložkem ještě boj v Evropské lize.

Aby se mohl lépe připravit na úvodní semifinále na hřišti AS Řím (11. května), požádal o přeložení regionálního derby s 1. FC Kolín nad Rýnem a vedení německé ligy klubu vyhovělo.

Zápas se bude hrát v pátek 5. května místo neděle 7. května. "V jiných zemích se to děje často. Jsme poslední německý tým v pohárech, může nám to pomoct," uvedl Alonso.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články