Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schick zařídil Lipsku v Dortmundu bod, Pavlenka dostal od Mohuče pět gólů

Čtyři čeští reprezentanti byli v akci v úterních zápasech fotbalové Bundesligy. Patrik Schick, Tomáš Koubek a Pavel Kadeřábek slavili výhru, jen Jiří Pavlenka vysoko prohrál. Útočník Schick přišel v Dortmundu na trávník na poslední půlhodinu za stavu 3:2 pro domácí a v 78. minutě vyrovnal na konečných 3:3. Lipsko tak dál vede tabulku, bodově se však na něj dotáhla Borussia Mönchengladbach po vítězství 2:0 nad Paderbornem.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Koubek do branky Augsburgu nepustil nic a jeho tým vyhrál třetí zápas za sebou - tentokrát to odnesl 3:0 Düsseldorf. Kadeřábek odehrál hodinu při výhře Hoffenheimu nad Unionem Berlín 2:0. Nejhůř dopadl Pavlenka v brance Brém, když po debalku 1:6 v Mnichově proti Bayernu schytal porážku 0:5 i doma s Mohučí. Jeden gól si dal Pavlenka nezaviněně sám. Werder prohrál potřetí za sebou. 

Magnet 16. kola v Signal Iduna Parku skončil nerozhodně

Schick vyrovnal pohotovou dorážkou skákajícího míče. V sobotu se trefil i proti Düsseldorfu a na kontě má v Bundeslize už tři góly, které dal ve čtyřech posledních zápasech. Lipsku nicméně skončila šestizápasová vítězná série. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šlágr v Bundeslize vítěze nepoznal, Schick zajistil Lipsku remízu v Dortmundu

Pavlenku pokořil hattrickem v prvním poločase švédský záložník Robin Quaison. Ten dvakrát vytěžil gól z kolmice skrz obranu, mezitím skončil v síti míč, který se po nešťastném obranném zákroku obránce odrazil od tyče do marně se natahujícího Pavlenky.

Ve 38. minutě zkompletoval osamocený Quaison po rohu z bezprostřední blízkosti hattrick a Werder navázal na druhý poločas z Mnichova, který v sobotu také prohrál 0:4. Byl to nejhorší první poločas v klubové bundesligové historii a už po něm začali diváci opouštět hlediště. V závěru zápasu ještě po další přihrávce do otevřené obrany zvýšil francouzský útočník Jean-Philippe Mateta.

Pavlenka dostává gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: nordphoto / Ewert via www.imago-images.de

Další český gólman Tomáš Koubek naopak neinkasoval a Augsburg vyhrál 3:0 nad Düsseldorfem i zásluhou dvou gólů Philippa Maxe.

Výhru slavil i Pavel Kadeřábek, jehož Hoffenheim zvítězil 2:0 na hřišti Unionu Berlín a tříbodového zisku se dočkal po čtyřech kolech. Český reprezentant ale dostal ve druhém poločase žlutou kartu a trenér ho radši vystřídal.

Je nám líto, video expirovalo.
Mönchengladbach využil ledabylosti Paderbornu, Bayern nezaváhal

Hertha Berlín vyhrála 1:0 v Leverkusenu a po sérii sedmi zápasů bez vítězství naplno bodovala podruhé za sebou. Jediný gól utkání vstřelil v 64. minutě dorážkou vlastní střely nizozemský obránce Karim Rekik.

Hertha zaznamenala druhou výhru pod trenérem Jürgenem Klinsmannem a na 13. místě tabulky se vzdaluje pásmu sestupu. Téměř celý zápas za hosty odehrál Vladimír Darida, jenž byl střídán až v nastavení. 

Německá fotbalová liga - 16. kolo:

Brémy - Mohuč 0:5 (10., 19. a 38. Quaison, 15. vlastní Pavlenka, 81. Mateta), Augsburg - Düsseldorf 3:0 (32. a 72. Max, 61. Jedvaj), Dortmund - Lipsko 3:3 (23. Weigl, 34. Brandt, 56. Sancho - 47. a 53. Werner, 78. Schick), Union Berlín - Hoffenheim 0:2 (56. Bebou, 90. Baumgartner), Leverkusen - Hertha Berlín 0:1 (64. Rekik), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 2:4 (6. Hinteregger, 30. Paciencia - 44. Hector, 72. Bornauw, 81. Drexler, 90.+4 Jakobs), Freiburg - Bayern Mnichov 1:3 (59. Grifo - 16. Lewandowski, 90.+2 Zirkzee, 90.+5 Gnabry), Mönchengladbach - Paderborn 2:0 (46. Plea, 67. Stindl z pen.), Wolfsburg - Schalke 1:1 (82. Mbabu - 51. Kabak).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články