Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Schick se v Bundeslize poprvé trefil, skóroval i Darida. Dál vede Mönchengladbach

Patrik Schick poprvé nastoupil v základní sestavě Lipska a prvním gólem v německé fotbalové lize pomohl k výhře 3:2 v Paderbornu. Při premiéře trenéra Jürgena Klinsmanna na lavičce Herthy Berlín skóroval záložník Vladimír Darida, ani jeho gól ale neodvrátil porážku 1:2 s Dortmundem. Mönchengladbach uhájil první místo díky vítězství 4:2 nad Freiburgem. Brémy ukončily sérii osmi ligových utkání bez výhry, když zdolaly Wolfsburg 3:2.

Patrik Schick se raduje z premiérového gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Schick otevřel skóre proti poslednímu týmu německé ligy už ve třetí minutě, kdy převzal ve vápně přihrávku, prosmýkl se s míčem mezi dvěma bránícími hráči a přesně zakončil.

O pár vteřin později navýšil skóre Marcel Sabitzer. V 26. minutě přidal třetí zásah Timo Werner, ale domácí utkání ještě zdramatizovali.

Po změně stran se trefili Streli Mamba a Klaus Gjasula. V 75. minutě nahradil Schicka na hřišti Matheus Cunha, Lipsko už vítězství uhájilo.

Dortmund vedl v Berlíně po slepených gólech Jadena Sancha a Thorgana Hazarda v 17. minutě o dvě branky. Před přestávkou ale tečoval Darida pokus Dodiho Lukebakia a připsal si druhý ligový zásah v sezoně.

V závěru prvního poločasu byl vyloučen po druhé žluté kartě stoper Borussie Mats Hummels, Hertha ale dlouhou přesilovku nezužitkovala. Berlínský tým klesl po páté porážce v řadě na 16. místo, Borussia je v neúplné tabulce pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick s Daridou skórovali, výhru v Bundeslize slavil jen první z nich

Bayern klopýtl

Bayern Mnichov poprvé pod vedením trenéra Hanse-Dietera Flicka prohrál. Doma podlehl Leverkusenu 1:2, hrdinou utkání byl Leon Bailey, který vstřelil obě branky hostů.

Po hodině hry ale musel kvůli zranění střídat. Za domácí se prosadil jen Thomas Müller, jenž ukončil své 1356 minut dlouhé čekání na bundesligový zásah.

Leverkusen připravil Bayernu druhou domácí ligovou porážku v sezoně i díky skvělému výkonu finského brankáře Lukáše Hrádeckého, který pochytal několik velkých šancí. Navíc mu v průběhu zápasu třikrát pomohla branková konstrukce.

V závěru po vyloučení stopera Jonathana Taha tlak bavorského velkoklubu narůstal, přesilovku ale nevyužil. Bayern tak ztrácí ze čtvrtého místa tři body na Lipsko. Leverkusen má o dva body méně a je sedmý.

Mönchengladbach poslal do vedení už po třech minutách šestým gólem v sezoně syn bývalého francouzského mistra světa Liliana Thurama Marcus, který je nejlepším týmovým střelcem.

Po chvíli však vyrovnal Jonathan Schmid. Po přestávce se trefil Embolo, který pak v 49. minutě vybojoval penaltu, z níž poslal míč do tyče.

Smutnit ale dlouho nemusel, neboť už dvě minuty poté Mönchengladbach navýšil vedení zásluhou Patricka Herrmanna.

Freiburgu se sice ještě povedlo snížit, v 71. minutě ale potvrdil výhru lídra soutěže Embolo.

Kolín nad Rýnem s Augsburgem hrály už od prvního poločasu v deseti, kromě dvou vyloučení rozdal sudí celkem jedenáct žlutých karet. Koubek držel čisté konto a těsné vedení svého týmu až do 86. minuty, kdy vyběhl proti Jhonu Córdobovi, který ho obehrál a poslal z úhlu míč do sítě.

Union Berlín prohrál po třech vítězstvích za sebou. Schalke poslal do vedení ve 23. minutě tvrdou ranou z voleje Benito Raman.

Hosté vyrovnali o třináct minut později díky Marcusi Ingvartsenovi, jenž proměnil pokutový kop nařízený podle všeho za nafilmovaný pád.

Když už zápas směřoval k dělbě bodů, jež by byla pro Schalke doma už čtvrtá za sebou, rozhodl v 86. minutě křížnou střelou z hranice vápna německý reprezentant Suat Serdar.

Brémy vedly od 13. minuty, kdy se z penalty, nařízené za hru rukou, trefil Milot Rashica. Vyrovnání zařídil v 36. minutě Wout Weghorst, který ze skrumáže po rohovém kopu propálil ze zhruba tří metrů Pavlenku.

Hosté odpověděli už po třech minutách, hlavou se trefil Leonardo Bittencourt. Wolfsburgu se podařilo vyrovnat v 73. minutě, když se ranou z hranice šestnáctky prosadil William.

O deset minut později však strhnul vedení zpět na stranu kosovský reprezentant Rashica, se šesti ligovými brankami nejlepší střelec týmu.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Schalke - Union Berlín 2:1 (23. Raman, 86. Serdar - 36. Ingvartsen z pen.), Hertha Berlín - Dortmund 1:2 (34. Darida - 15. Sancho, 17. Hazard), Hoffenheim - Düsseldorf 1:1 (6. Kramarič - 87. Hennings), Kolín nad Rýnem - Augsburg 1:1 (43. Córdoba - 43. Niederlechner), Paderborn - Lipsko 2:3 (62. Mamba, 73. Gjasula - 3. Schick, 4. Sabitzer, 26. Werner), Bayern - Leverkusen 1:2 (34. Müller - 10. a 35. Bailey), Mönchengladbach - Freiburg 4:2 (46. a 51. Embolo, 3. Thuram, 51. Herrmann - 6. Schmid, 58. Holer), Wolfsburg - Brémy 2:3 (36. Weghost, 73. William - 12. z pen. a 83. Rashica, 39. Bittencourt), Mohuč - Eintracht Frankfurt 2:1 (51. Onisiwo, 69. Szalai - 34. Hinteregger).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články