Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schick neskóroval a Lipsko vypadlo z poháru, Pavlenka vychytal Brémám postup

Patrick Schick a jeho Lipsko v německém poháru dohráli. V osmifinále podlehli Frankfurtu 1:3 a loňskou finálovou účast neobhájí. Český útočník se na rozdíl od sobotního bundesligového zápasu střelecky neprosadil. To brankář Jiří Pavlenka vychytal fotbalistům Brém postup. Werder doma zvítězil nad Borussií Dortmund 3:2, českého gólmana v závěrečné půlhodině překonali střídající teenageři Erling Haaland a Giovanni Reyna.

Patrik Schick v utkání s Frankfurtem
zdroj: ČTK/AP

Dani Olmo v 70. minutě utkání Lipska ve Frankfurtu už jen snížil vedení domácích, o které se postarali André Silva z penalty a po rychlém protiútoku Filip Kostič.

V nastavení pak Kostič ještě pojistil postup domácího celku gólem na konečných 3:1. Eintracht získal Německý pohár pětkrát, naposledy předloni.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenka vychytal Brémám proti Dortmundu pohárové čtvrtfinále

Dortmund nastřílel ve třech kolech jarní části bundesligy pokaždé pět gólů, z toho sedmkrát se trefil Haaland.

Ten v pohárovém zápasu v Brémách začal na lavičce, do hry se dostal na začátku druhé půle a v 67. minutě zakončil rychlou kombinaci hostů snadným doklepnutím míče do prázdné branky.

Zkorigoval tak na 1:2, jenže domácí Milot Rashica záhy přispěchal s odpovědí. Závěrečný tlak vynesl Dortmundu znovu už jen snížení, když Pavlenku technickou střelou zdálky překonal sedmnáctiletý Američan Reyna. V nastavení se český brankář vytáhl proti Haalandově hlavičce z malého vápna.

Postoupil rovněž Düsseldorf. Fotbalisté Hoffenheimu v základní sestavě s českým obráncem Pavlem Kadeřábkem prohráli s Bayernem Mnichov 3:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články