Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Střídající Schick skóroval, ale Lipsko jen remizovalo a do čela jde Bayern. Haaland opět úřadoval

Tři utkání v Bundeslize, sedm branek. Bilance Erlinga Brauta Haalanda v dresu Dortmundu je fenomenální. Ve 20. kole skóroval norský útočník dvakrát do sítě Unionu Berlín a přispěl k jednoznačnému vítězství Borussie 5:0. Uspěl i Bayern Mnichov, který vyhrál 3:1 na stadionu Mohuče a poskočil do čela soutěže s jednobodovým náskokem na Lipsko, jež i díky gólu Patrika Schicka remizovalo s Mönchengladbachem 2:2. Wolfsburg zvítězil 4:2 nad Padebornem, který dohrával v deseti, a po třech prohrách bodoval. Čtyřku veze z Kolína nad Rýnem i Freiburg, který se netrefil ani jednou.

Patrik Schick v objetí se spoluhráčem z Lipska Timo Wernerem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Jan Huebner

Mönchengladbach vedl v Lipsku v poločase 2:0, ale po pauze poslal domácí trenér Julian Nagelsmann do hry Schicka místo obránce Nordiho Mukieleho a tento tah se mu vyplatil. V 50. minutě podstoupil český útočník souboj s gólmanem Yannem Sommerem, míč následně poslal do odkryté svatyně a připsal si pátý bundesligový gól v sezoně.

Po hodině hry oslabil hostující tým autor prvního zásahu Alassane Pléa, který si nechal dát dvě žluté karty po sobě, a Lipsko v přesilovce vyrovnalo. Alespoň bod zajistil domácím v 89. minutě Christopher Nkunku.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick dal gól, ale Lipsko vystřídal v čele Bundesligy Bayern

Haaland je k nezastavení

Haaland nastoupil poprvé od lednového příchodu ze Salcburku v základní sestavě a navázal na střelecká představení z minulých střetnutí. V 18. minutě se prosadil zblízka po prudkém centru před branku a v 76. minutě prostřelil gólmana z otočky.

Mladý Nor v sobotu zapsal svou úvodní (celkově šestou trefu) po 77 odehraných minutách, což je nový rekord mezi německou elitou. Dortmund se díky vysokému vítězství posunul na třetí místo před Mönchengladbach.

Erling Braut Haaland z Dortmundu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

O bundesligový rekord se postaral také Haalandův spoluhráč Jadon Sancho. Devatenáctiletý anglický reprezentant dal už 25. gól v soutěži, což dosud žádný teenager nedokázal.

Bayern loupil v Mohuči, Kadeřábek asistoval

Bayern se posunul o dva body před Lipsko díky drtivé úvodní půlhodině, během které nastřílel tři branky. Nejprve zaznamenal v 8. minutě hlavou 22. gól v sezoně nejlepší ligový střelec Robert Lewandowski. Následně se ve třetím utkání v řadě prosadil Thomas Müller a třetí zásah přidal Thiago Alcántara.

Za Mohuč pouze snížil před přestávkou Jerry St. Juste, na čtvrté porážce jeho týmu za sebou se ale nic nezměnilo. Bavorský velkoklub naopak drží sérii šesti výher.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim celé střetnutí a při vítězství 2:1 nad Leverkusenem si připsal asistenci u prvního gólu.

Brankář Jiří Pavlenka dvakrát inkasoval a Brémy podlehly 1:2 Augsburgu, kterému chyběl nemocný gólman Tomáš Koubek. Pouze na lavičce zůstali jeho spoluhráči Marek Suchý a Jan Morávek.

Hertha - Schalke, Lukas Klünter a Suat Serdar
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: O.Behrendt via www.imago-images.de

V ouvertuře 20. kola se Hertha rozešla smírně s Schalke 0:0. Českému reprezentantovi Vladimíru Daridovi zabránila ve startu nemoc, naopak premiéru v dresu berlínského klubu si odbyl polský útočník Krzysztof Piatek, který přišel z AC Milán za 27 milionů eur (asi 682 milionů korun). V 63. minutě vystřídal Mariuse Wolfa, ale s bezbrankovým stavem nepohnul.

Fotbalisté Wolfsburgu zvítězili nad Paderbornem na jeho stadionu 4:2 a poprvé po třech porážkách získali body. K výhře nad nově posledním týmem tabulky jim pomohlo i vyloučení záložníka Gerrita Holtmanna.

Domácí šli sice do vedení ve 22. minutě, Wolfsburgu se ale podařilo už za čtyři minuty vyrovnat. Ve 33. minutě byl vyloučen Holtmann, který se ohnal po soupeři a dostal červenou kartu za nesportovní chování. Hosté přesilovku třikrát využili, dvakrát se trefil Daniel Ginczek. Paderbornu už se podařilo jen snížit.

Kolín nad Rýnem si poradil s Freiburgem a zvítězil překvapivě vysoko 4:0. Tým ze spodní poloviny tabulky potvrdil zlepšenou formu a vyhrál páté z posledních šesti ligových utkání.

Německá liga - 20. kolo:

Hertha Berlín - Schalke 0:0Augsburg - Brémy 2:1 (67. Niederlechner, 82. Vargas - 23. vlastní Jedvaj), Dortmund - Union Berlín 5:0 (18. a 76. Haaland, 13. Sancho, 68. Reus z pen., 70. Witsel), Düsseldorf - Eintracht Frankfurt 1:1 (78. Ayhan - 90.+3 Chandler), Hoffenheim - Leverkusen 2:1 (23. Kramarič, 65. Skov - 11. Diaby), Mohuč - Bayern Mnichov 1:3 (45. St. Juste - 8. Lewandowski, 14. Müller, 26. Alcántara), Lipsko - Mönchengladbach 2:2 (50. Schick, 89. Nkunku - 24. Pléa, 35. Hofmann), Kolín nad Rýnem - Freiburg 4:0 (29. Bornauw, 55. Córdoba, 90.+1 Ehizibue, 90.+3 Jakobs), Paderborn - Wolfsburg 2:4 (22. Zolinski, 72. Vasiliadis - 40. a 60. Ginczek, 26. Knoche, 76. Arnold).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články