Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Schick má cit pro góly. Dokonale sem pasuje, říká sportovní ředitel Lipska Krösche

Famózní forma. V posledních pěti kolech německé ligy se blýskl čtyřmi góly a jednou asistencí. Patrik Schick v závěru roku září a v Lipsku jsou s jeho výkony nadmíru spokojeni. Podle sportovního ředitele Markuse Kröscheho třiadvacetiletý útočník do týmu trenéra Juliana Nagelsmanna dokonale pasuje a současně Schickovi perfektně sedí Lipsko, které po podzimní části německé ligy nečekaně vede tabulku.

Schick přišel do Lipska začátkem září z AS Řím na roční hostování s opcí. V úvodu nového angažmá ho dvakrát přibrzdilo zranění kotníku, ale na konci listopadu chytl šanci za pačesy.

"Dokonale sem pasuje a my jsme také perfektním místem pro něj. Díky našemu stylu hry se totiž dostává do situací, kdy může naplno využít své přednosti," řekl Krösche pro magazín Kicker.

Schick si během prosince vybojoval místo v základní sestavě Lipska vedle ofenzivní jedničky Tima Wernera. Německý reprezentant je s 18 brankami druhým nejlepším střelcem soutěže po polském kanonýrovi Robertu Lewandowském z Bayernu Mnichov (19).

"Patrik má obrovskou kvalitu a přináší další schopnosti do našeho týmu, který tak může být ještě univerzálnější," vyzdvihl Krösche. "Ukázal hodně dobrých momentů, hlavně zády k bráně. Výborně útočí a je jasně vidět, že má cit pro góly," doplnil kouč Nagelsmann.

Lipsko, které po 17 kolech vede Bundesligu o dva body před Mönchengladbachem a o čtyři body před obhájcem titulu Bayernem, může v létě získat Schicka na přestup. Pokud zaplatí AS Řím opci ve výši 29 milionů eur (asi 741 milionů korun), stane se bývalý hráč Sparty, Bohemians 1905 a Sampdorie Janov nejdražší posilou v historii saského klubu.

"Cítím se tu velmi dobře. Líbí se mi město, mám rád tým a spoluhráče. Ale co bude v létě, to opravdu nevím. Není to v mých rukou," uvedl Schick po závěrečném letošním zápase, v němž pomohl gólem k vítězství Lipska 3:1 nad Augsburgem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články