Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bayern si zastřílel v Berlíně, Diaby řídil hattrickem vítězství Leverkusenu

V jednoznačnou záležitost ve prospěch vedoucího Bayernu se změnilo utkání 20. bundesligového kola na stadionu Herthy Berlín. Mnichované vyhráli 4:1 a tabulku vedou o šest bodů před Dortmundem, který loupil v Hoffenheimu. Uspěl také třetí Leverkusen, přestože se Patrik Schick tentokrát neprosadil. Jeho spoluhráč Moussa Diaby však udeřil třikrát a Bayer deklasoval Augsburg 5:1.

Serge Gnabry z Bayernu střílí gól v Bundeslize
zdroj: imago sportfotodienst autor: Revierfoto

Obhájce titulu Bayern si na Olympijském stadionu vypracoval v prvním poločase dvoubrankový náskok. Nejprve se prosadil Tolisso a těsně před přestávkou také Müller. V závěrečné čtvrthodině se mezi střelce zapsali i Sané s Gnabrym, za domácí Herthu už jen snížil Ekkelenkamp.

Triumf Lipska proti Wolfsburgu zařídili v 76. a 84. minutě Orbán s Gvardiolem. Na třetí Leverkusen ztrácejí úřadující vicemistři čtyři body. Patnáctému Wolfsburgu patří první pozice znamenající záchranu.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick při výhře Leverkusenu 5:1 nad Augsburgem neskóroval

Leverkusen poslal do vedení v 9. minutě Bellarabi a za čtvrt hodiny ho napodobil Diaby. Schick mohl krátce před pauzou přidat třetí trefu, ale zblízka nepřekonal brankáře Gikiewicze.

Na Maierovo snížení v 62. minutě rychle odpověděl Diaby a francouzský křídelník v 69. minutě završil hattrick. V závěru uzavřel skóre náhradník Alario, který vystřídal Schicka.

Na lavičce šestnáctého Augsburgu zůstal brankář Tomáš Koubek, jeho spoluhráč záložník Jan Morávek nebyl ani mezi náhradníky.

Dortmundu zajistil vedení už v 6. minutě Haaland 16. ligovým gólem v sezoně. Těsně před pauzou však odpověděl Kramarič. Po změně stran Borussii vrátil náskok Reus a následně si dal vlastní branku Raum. Rutter v 77. minutě už pouze zmírnil porážku domácích.

Hoffenheim bez zraněného obránce Pavla Kadeřábka prohrál v domácí soutěži podruhé za sebou a klesl na šestou příčku.

Na čtvrtou pozici se vyhoupl Union po vítězství 2:1 v Mönchengladbachu. Oba góly berlínského týmu zaznamenal Kruse, který v minulosti působil v domácím klubu.

Bielefeld zaskočil Frankfurt

Nepříjemné překvapení připravil Bielefeld hráčům Frankfurtu. Vyhrál 2:0, Eintracht porazil na jeho hřišti po patnácti letech a opustili 16. příčku znamenající účast v baráži.

Je nám líto, video expirovalo.
Bielefeld v Bundeslize nečekaně loupil ve Frankfurtu

Arminii nasměroval za nečekanou výhrou nad osmým týmem tabulky, kterou usiluje o účast v pohárech, rychlým gólem v 5. minutě Wimmer. Na 2:0 zvýšil po necelé půlhodině hry Schöpf, jenž poslal míč do sítě hrudí po Wimmerově efektním centru rabonou.

Bielefeld potvrdil dobrou aktuální formu a bodoval v pátém ligovém utkání po sobě, z toho třikrát vyhrál. Naopak Eintracht se ani v třetím zápase v novém roce vítězství nedočkal.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:

Frankfurt - Bielefeld 0:2 (5. Wimmer, 27. Schöpf), Freiburg - Stuttgart 2:0 (37. vlastní Ito, 72. Schade), Fürth - Mohuč 2:1 (12. Dudziak, 66. vlastní Bell - 90.+3 Onisiwo), Hoffenheim - Dortmund 2:3 (45.+1 Kramarič, 77. Rutter - 6. Haaland, 58. Reus, 66. vlastní Raum), Leverkusen - Augsburg 5:1 (24., 65. a 69. Diaby, 9. Bellarabi, 81. Alario - 62. Maier), Mönchengladbach - Union Berlín 1:2 (40. Koné - 18. z pen. a 84. Kruse), Bochum - Kolín nad Rýnem 2:2 (25. Holtmann, 70. Asano - 36. Hübers, 45. Modeste), Lipsko - Wolfsburg 2:0 (78. Orbán, 84. Gvardiol), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 1:4 (81. Ekkelenkamp - 25. Tolisso, 45. Müller, 75. Sané, 79. Gnabry).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články