Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Leverkusen se Schickem v sestavě nasázel v Dortmundu pět gólů, Bayern zvládl přestřelku

Fotbalisté Leverkusenu v sestavě s Patrikem Schickem zvítězili v 21. kole německé ligy na hřišti druhého Dortmundu 5:2 a na třetím místě se k Borussii přiblížili na pět bodů. Na souboj druhého a třetího nejlepšího střelce bundesligy Schicka a Erlinga Haalanda nedošlo, jelikož útočníka Dortmundu nepustilo do hry zranění.

Leverkusen slaví jednu z branek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Maik Hölter/TEAM2sportph

Hosté šli do vedení v 10. minutě po vlastní brance Akanjiho. O šest minut později se na druhé straně trefil do vlastní sítě Frimpong. Bayer se ale v úvodním dějství prosadil ještě dvakrát zásluhou Wirtze a Andricha. Po změně stran skórovali Tah s Diabym, debakl vestfálského celku v závěru zmírnil Tigges.

Leverkusen zvítězil potřetí za sebou, naopak Borussia prohrála v bundeslize po sérii tří výher.

Bayern v souboji dvou nejlepších týmů minulé sezony dvakrát ztratil vedení. Na Müllerovu trefu z úvodu zareagoval záhy Silva a Nkunku krátce po změně stran odpověděl na Lewandowského gól z konce prvního poločasu. Polský kanonýr dal 24. gól v sezoně a na druhého nejlepšího střelce bundesligy Patrika Schicka má náskok šest zásahů.

O vítězi tak rozhodla až situace z 58. minuty, kdy si Gvardiol srazil do vlastní sítě Gnabryho centr. Lipsko neuspělo po třech zápasech a propadlo se na sedmé místo.

Augsburg prolomil pětizápasové čekání na výhru a posunul se na 15. příčku neúplné tabulky. Domácí se trefili v obou poločasech – nejprve Gregoritsch využil velkou chybu v rozehrávce soupeře a pojistku přidal výstavní ranou Hahn. Union si udržel čtvrtou příčku, oba jeho přímí konkurenti totiž rovněž ztratili.

Hoffenheim bez zraněného Pavla Kadeřábka podlehl 0:2 Mohuči, která rozhodla až v závěru zásluhou trefy I Če-songa a Niakhatého penalty. Neuspěl ani pátý Freiburg, Kolínu nad Rýnem zařídil výhru 1:0 Modeste. "Kozli" se posunuli na šestou příčku o bod za svého dnešního soupeře.

Předposlední Stuttgart ukončil po 518 minutách čekání na bundesligovou trefu, přestřelku s Frankfurtem ale nakonec nezvládl. Hosté zvítězili 3:2 především díky dvěma brankám střídajícího Hrustice.

Fotbalisté Herthy Berlín s českým záložníkem Vladimírem Daridou remizovali s Bochumí doma 1:1. Darida se hned v úvodu dostal ke dvěma nebezpečným střelám, ale první mu zneškodnil brankář Riemann a druhou zablokoval soupeřův obránce.

Herthu poslal do vedení až Išak Bilfodíl, který si naskočil na přímý kop a hlavou skóroval.

Krátce po změně stran vyrovnal střídající Sebastian Polter, jenž pár minut po příchodu na hřiště vstřelil sedmý gól v sezoně.

Wolfsburg porazil i díky dvěma gólům Vranckxe nováčka Fürth 4:1 a v bundeslize zvítězil přesně po třech měsících a poprvé po devíti zápasech. Fürth prohrál poprvé po čtyřech kolech a od pozic znamenajících udržení ho dělí 12 bodů.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:

Hertha Berlín - Bochum 1:1 (23. Bilfodíl - 48. Polter), Augsburg - Union Berlín 2:0 (16. Gregoritsch, 59. Hahn), Bielefeld - Mönchengladbach 1:1 (19. Serra - 38. Pléa), Kolín nad Rýnem - Freiburg 1:0 (23. Modeste), Mohuč - Hoffenheim 2:0 (79. I Če-song, 83. Niakhaté z pen.), Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:3 (42. Anton, 70. Kalajdžíč - 47. a 77. Hrustic, 7. N'Dicka), Bayern Mnichov - Lipsko 3:2 (12. Müller, 44. Lewandowski, 58. vlastní Gvardiol - 27. Silva, 53. Nkunku), Dortmund - Leverkusen 2:5 (16. vlastní Frimpong, 90.+1 Tigges - 10. vlastní Akanji, 20. Wirtz, 28. Andrich, 53. Tah, 87. Diaby), Wolfsburg - Fürth 4:1 (7. a 49. Vranckx, 70. Arnold, 75. Philipp - 44. Hrgota z pen.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články