Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šance Rosického na Euro je větší a větší, řekl Vrba, jemuž by stačily i starty v rezervě

Praha – Zpočátku to vypadalo, že šance Tomáše Rosického na účast na červnovém mistrovství Evropy jsou úplně minimální. Podle kouče české reprezentace Pavla Vrby však rekonvalescence zraněného kapitána probíhá dobře. Záložník Arsenalu už začal i trénovat s míčem a Vrba se nevzdává šancí na jeho případnou nominaci. Dokonce by mu stačily i starty za rezervu.

"S Tomášem jsme hodně v kontaktu. Mluvil jsem s ním minulý týden a sám je překvapený, že to probíhá dobře. Naděje, že bude zdravotně v pořádku, je větší a větší," řekl Vrba u příležitosti nominace na přípravné zápasy se Skotskem a ve Švédsku.

Rosický si na konci ledna poranil stehenní sval v prvním utkání po návratu na trávníky po dlouhé pauze zaviněné problémy s kolenem. "Voláme si v momentě, když nastává změna v jeho tréninkovém procesu. Už slezl z kola, už běhá, dokonce i s míčem, takže jeho zdravotní stav se zlepšuje. Doufám, že to tak bude probíhat dál a v dubnu se už zapojí do zápasů Arsenalu," uvedl Vrba.

Rosický nedostal žádnou podmínku ohledně toho, dokdy by měl být v pořádku, aby se dalo uvažovat o jeho nominaci na Euro. "Na druhou stranu jsme se bavili, že bych potřeboval, aby v dubnu měl zápasovou zátěž. Jestli to bude za áčko, nebo juniorku Arsenalu, to pro mě není ani tak podstatné. Musí mít zápasovou zátěž a i on sám si musí vyzkoušet, jestli jeho stav je takový, aby se mohlo vůbec uvažovat o nominaci," řekl Vrba.

Povolat nemohl ani druhou oporu z Arsenalu brankáře Petra Čecha, který má problémy s lýtkem. "Voláme si a podle těch telefonátů by se měl Petr v reprezentační pauze zapojit do tréninkového procesu. Takže možná po repre pauze už by mohl nastoupit. Jenže víte, že to může být za 14 dní jinak. Ale cítí se dobře, vše probíhá podle plánu a brzy by se měl zapojit do tréninku s mužstvem," prohlásil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci na přípravné zápasy figuruje Rada, dle očekávání chybí Čech s Rosickým

Daridova cesta je správná

Vrbovi udělala radost zpráva, že záložníka Vladimíra Daridu z Herthy Berlín sleduje hvězdný Real Madrid. "Mám jen informace z tisku. Pokud to pravda je, je to pro Vláďu hodně zajímavé, když se o něj zajímají tyhle kluby. Ukázala se ta správná cesta, o které já mluvím a spousta manažerů a klubů to moc nechápe. Vybral si klub, kde dostal první prostor, pak šel do většího a dneska se o něj zajímají top kluby," uvedl Vrba.

"Podobnou cestou si prošel Petr Čech a ukázalo se, že je správná. Vláďovi to přeji, kdyby mu to vyšlo. Konkurence v takových klubech je obrovská, ale dostat nabídku z nich se neodmítá. Určitě by to pro něj bylo zajímavé, ale spíš spekuluju," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články