Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Stane se 37. londýnské zranění posledním? Fanoušci doporučují Rosickému skončit

Londýn – Už se stalo tradicí, že se Tomáš Rosický objeví po zranění, odehraje pár zápasů, v nichž se dostane do formy a předvede několik skvělých výkonů, a pak se opět vrátí mezi marody. Tentokrát byl jeho návrat pouze epizodní. Český reprezentant stihl za první tým Arsenalu pouze dvacet minut, než si poranil stehno. Fanoušci Gunners tak proto svému oblíbenci doporučují, aby už pověsil kopačky na hřebík.

Tomáš Rosický
zdroj: PA autor: John Walton

Všechno přitom dlouho vypadalo ideálně. Z Londýna přicházely zprávy, jak se Rosický po osmiměsíční pauze opět uzdravil. Stihl poločas za juniorku, po které ho chválil i trenér týmu do 21 let. "Hrál s nadšením. Přihrávky se mu dařily, jak se od něj čeká. Využil svých zkušeností a je vzorem pro všechny," řekl Steve Gatting.

Velký návrat měl pak završit duel FA Cupu s Burnely. Pětatřicetiletého záložníka už při rozcvičce vítali fanoušci, a když nastoupil na hřiště v 71. minutě, na Emirates Stadium zabouřilo. Kapitán českého národního týmu zápas dohrál, jenže následně se v médiích objevila informace, že Rosický je opět zraněný. To nakonec potvrdil i manažer týmu Arséne Wenger.

"Má problém se stehenním svalem. Jak vážné to je, ale zatím nevíme. To ukáže až další vyšetření. Více budeme vědět večer," prozradil Wenger. Podle neověřených informací se doba léčení Rosického odhaduje přibližně na šest týdnů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický nastoupil letos poprvé, ale zase se zranil

Zpráva o novém zranění vyvolala rozruch i mezi fanoušky londýnského celku, u kterých český záložník patří k velkým oblíbencům. Příznivci Arsenalu se však začali smiřovat s tím, že Rosický už jejich týmu příliš nepomůže, a na sociálních sítích mu začali doporučovat, aby ukončil kariéru.

"Neuvěřitelné. Rosický je opět zraněný. Jeho tělo není stavěno pro fotbal. Dvacet ligových zápasů během jedné sezony nezvládl už deset let. Myslím, že je čas, aby skončil," řekl jeden z fanoušků.

"Je mi to líto, ale měl by skončit. Kariéru mu zničila zranění," napsal další. "V květnu Rosický oslaví desáté výročí. To bude perfektní čas udělat pro něj slavnostní rozloučení," dodal další.

Skepsi fanoušků se nelze divit. Redaktoři britského Daily Mail napočítali, že Rosický od příchodu z Dortmundu v létě 2006 zaznamenal neuvěřitelných sedmatřicet zranění.

Chirurg Mauer: Jeho kariéra na vrcholové úrovni skončila

Pesimisticky se k jeho dalšímu působení ve vrcholovém fotbalu staví i lékaři. Pro web isport.cz se o stavu odchovance Sparty rozhovořil chirurg Josef Maurer, podle kterého má Rosický největší období slávy za sebou a měl by skončit.

"Je to smutné, ale podle mě jeho kariéra na vrcholové úrovni skončila. Je skoro nepoužitelný, jeho návraty budou nanejvýš epizodní. Je prostě křehký, což jsem říkal už před mnoha lety a jediný, kdo to nechtěl slyšet, byl Tomášův manažer Pavel Paska. Ale bohužel se to od té doby jenom potvrzuje," řekl uznávaný lékař.

Podle chirurga, který dřív pracoval ve Slavii, by Rosický i přes kvalitu neměl být nominovaný ani na Euro, jelikož by zbytečně zabíral místo některému zdravému hráči. "Na EURO nepatří, hodně bych to zvažoval. V nominaci zabere místo někomu zdravému. Nevydrží zátěž. Je to smutné, protože takového hráče tu mít dlouho nebudeme," dodal pro isport.cz Maurer.

Rosickému v létě končí smlouva a kvůli nastalé situaci není příliš pravděpodobné, že by s týmovou legendou kontrakt v Londýně prodloužili. Možností by tak mohl být návrat do české ligy, kde o něj dlouhodobě stojí Sparta. "Tomáš Rosický? Nijak se netajím, že mým velkým osobním přáním je, aby se do Sparty vrátil. Jedinou otázkou je kdy," řekl v létě majitel letenského klubu Daniel Křetínský.

Jak se situace kolem "malého Mozarta" vyvine, napoví až další týdny a měsíce. Pravdou však je, že pravděpodobnost dlouhodobého návratu do vrcholové formy a fotbalu není příliš velká.

Zdroj
ČT sport, Daily Mail, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články