Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

San Sebastian se vrátil do čela španělské ligy. Real je druhý, Barcelona i Atlético prohospodařily vedení

Fotbalisté San Sebastianu se po výhře 2:0 v Pamploně vrátili do čela neúplné tabulky španělské ligy. Druhý Real Madrid rovněž vyhrál, má ale o bod méně. Trápí se dál Barcelona. Na nového kouče Xaviho se čeká jako na smilování. Katalánci prohospodařili na hřišti Viga tříbrankové poločasové vedení a remizovali 3:3. Atlético Madrid rovněž přišlo o vedení a remizovalo 3:3 s Valencií. Getafe prohrálo bez zraněného Jakuba Jankta 0:1 ve Villarrealu a je dál poslední.

Fotbalisté San Sebastianu se radují z gólu
zdroj: EFE autor: JUAN HERERRO

V baskickém derby mezi Osasunou a San Sebastianem diváci čekali na gól až do 72. minuty, kdy jeden z domácích obránců tečoval do sítě střelu Merina. Vítězství hostů zpečetil o deset minut později Januzaj, který proměnil penaltu nařízenou za faul na něj. San Sebastian prodloužil sérii zápasů bez prohry napříč soutěžemi už na šestnáct.

Malé madridské derby pro Real

Za Real v malém madridském derby skórovali Kroos a nejlepší ligový střelec Benzema. Francouzský útočník dal deset gólů v jedenácté sezoně La Ligy, za posledních dvacet let byl úspěšnější jen Lionel Messi (v patnácti sezonách).

Vallecano v závěru jen snížilo zásluhou střídajícího Falcaa. Zkušený kolumbijský kanonýr si po příchodu do klubu drží skvělou bilanci, v osmém ligovém utkání vstřelil pátou branku a v průměru skóruje každých 67 minut.

Přestřelka ve Valencii

Také fotbalisté Atlética Madrid přišli o dvoubrankové vedení. Na hřišti Valencie remizovali 3:3. Úřadující šampioni ztrácejí na vedoucího městského rivala Real čtyři body.

Atlético se dostalo do vedení v 35. minutě, kdy se sedmou brankou v sezoně prosadil Suárez. Domácím pomohla k vyrovnání na začátku druhé půle vlastní branka Saviče, svěřenci trenéra Simeoneho ale v 58. minutě odpověděli po parádní individuální akci a trefě Griezmanna, k němuž se vzápětí přidal střelecky i Vrsaljko.

Hrdinou v závěru se ale stal domácí útočník Duro. Dvaadvacetiletý Španěl vystřídal v 85. minutě Costu, ve druhé minutě nastavení nejprve snížil a o chvíli později také vyrovnal.

Patálie Barcelony

Barcelona v noci oznámila příchod trenéra Xaviho, toho ale v dnešním duelu ještě zastoupil dočasný kouč Sergi Barjuán. Pro jeho svěřence začalo utkání skvěle, ve 34. minutě už vedli o tři branky. Postupně se prosadili Fati, Busquets a Depay.

Mladý tým Katalánců ale po pauze komfortní náskok ztratil. V 52. minutě snížil Aspas, v 74. minutě přidal další gól střídající Nolito a z poslední akce zápasu v šesté minutě nastavení srovnal křižnou střelou znovu Aspas.

Barcelona po 22 letech nevyhrála ligový zápas, ve kterém vedla o tři góly, a v neúplné tabulce je až devátá. Vigo je na 14. pozici.

Jankto se zraněním dále absentuje, jeho Getafe je poslední

Getafe bez zraněného Jakuba Jankta nenavázalo na vítězství nad Espaňolem Barcelona. Duel s Villarealem rozhodl v 10. minutě domácí Manu Trigueros, další branka Paca Alcácera nebyla v závěru prvního poločasu domácím uznána kvůli ofsajdu.

Tým kouče Florese je dál poslední o skóre za Levante. Villarreal vyhrál po čtyřech zápasech a drží se ve středu tabulky.

Bitvu o Sevillu notně ovlivnila červená karta, kterou krátce před přestávkou dostal po druhé žluté Rodríguez z Betisu. Hosté využili přesilovku v 55. minutě, kdy se parádně trefil Acuňa. Naději na bodový zisk Betisu definitivně vzal vlastní gól Bellerína.

Výsledky 13. kola španělské fotbalové ligy

Villarreal - Getafe 1:0 (10. Trigueros), Valencie - Atlético Madrid 3:3 (90.+2 a 90.+6 Duro, 50. vlastní Savič - 35. Suárez, 58. Griezmann, 62. Vrsaljko), Mallorca - Elche 2:2 (72. z pen. Sevilla, 90.+5 Maffeo - 68. a 75. Boyé), Pamplona - San Sebastian 0:2 (72. Merino, 82. Januzaj z pen.), Espaňol Barcelona - Granada 2:0 (30. Pedrosa, 42. De Tomás), Vigo - FC Barcelona 3:3 (52. a 90.+6 Aspas, 74. Nolito - 5. Fati, 18. Busquets, 34. Depay), Alavés - Levante 2:1 (77. z pen. a 90.+1 Joselu - 13. De Frutos), Real Madrid - Vallecano 2:1 (14. Kroos, 39. Benzema - 77. Falcao), Betis Sevilla - FC Sevilla 0:2 (55. Acuňa, 81. vlastní Bellerín).
.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články