Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelonu nezvedla ani změna na lavičce. Real, Atlético i Sevilla uspěly

Po nečekané domácí ztrátě s Osasunou zabrali. Fotbalisté Realu Madrid ve 12. kole španělské ligy zvítězili na půdě Elche 2:1, o což se dvěma trefami postaral Brazilec Vinícius Júnior. Tabulku vede San Sebastian, který přišel v 91. minutě o vítězství nad Bilbaem a po remíze 1:1 je o bod před Realem Madrid a Sevillou. Ta zdolala Pamplonu 2:0. Naopak Barcelonu nenakopla ani změna trenéra a doma jen remizovala s Alavésem 1:1. Fotbalisté Atlética Madrid porazili Betis 3:0 a vystřídali jej na čtvrtém místě. První výhru v ročníku slaví Getafe, jež zdolalo barcelonský Espaňol 2:1.

Óscar Mingueza z Barcelony
zdroj: ČTK/AP/ autor: Joan Monfort

Jednadvacetiletý Vinícius Júnior otevřel skóre ve 22. minutě přízemní střelou. Po hodině hry Elche ještě víc zkomplikoval situaci Guti, který byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Vinícius Júnior v 73. minutě dloubáčkem překonal bývalého madridského gólmana Casillu. Brazilský křídelní hráč od léta zaznamenal devět soutěžních branek a prožívá střelecky nejúspěšnější sezonu v Realu.

Náhradník Milla v závěru už pouze zmírnil domácí porážku. "Bílý balet" venku vyhrál třetí soutěžní zápas po sobě.

Zvítězila také Sevilla, která porazila Pamplonu 2:0 a posunula se na druhé místo o skóre za Real. Vítězství vystřelili Diego Carlos a Ocampos.

Koeman skončil na barcelonské lavičce po středeční prohře s Vallecanem. Dnešní duel pro Katalánce začal slibně, neboť skóre ve 49. minutě otevřel Depay. Ale již o tři minuty později vyrovnal Rioja. I když domácí dominovali, remízu už nezvrátili a z posledních tří zápasů mají pouhý bod. Na Real jich ztrácí osm.

Hráči San Sebastianu se dostali v baskickém derby před vlastními fanoušky do vedení v 57. minutě, kdy se trefil z penalty švédský reprezentant Isak. Domácí dohrávali v početní výhodě, v 84. minutě byl totiž vyloučen po druhé žluté kartě Martinez, přesto těsné vedení neudrželi. V úvodu nastaveného času vyrovnal Muniain.

San Sebastian má přesto jako jediný na kontě 25 bodů a neprohrál v lize už 11 zápasů po sobě. Napříč všemi soutěžemi drží čtrnáctizápasovou šňůru neporazitelnosti.

Uspělo také Atlético, které v přímém boji o čtvrté místo s Betisem nasměroval k vítězství v 26. minutě Carrasco. Domácí pokračovali v aktivitě i ve druhé půli, a přestože trefa Hermosa z 50. minuty nebyla kvůli ofsajdu uznána, o třináct minut později získali dvoubrankový náskok po vlastním gólu Pezzelly. Zisk tří bodů pečetil v závěru střídající Joao Felix. Atlético neprohrálo v lize čtvrtý zápas po sobě, naopak Betis nenavázal na tři výhry.

Premiérového triumfu se dočkalo Getafe. I bez zraněného reprezentanta Jakuba Jankta zdolalo Espaňol 2:1, obě branky vstřelil turecký útočník Ünal. Getafe zůstalo poslední, od devatenáctého Levante ho už ale dělí jen skóre.

Mallorca ztratila v závěru výhru na hřišti Cádizu a remizovala 1:1. Hosty sice dostal do vedení v první půli Baba, v 87. minutě však byl vyloučen po druhé žluté kartě Sedlar a ve třetí minutě nastaveného času potrestal Reinův faul z pokutového kopu Negredo. Mallorca remizovala v lize potřetí za sebou a je dvanáctá. Cádiz nevyhrál již sedmkrát a je sedmnáctý.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:

Elche - Real Madrid 1:2 (86. Milla - 22. a 73. Vinícius Júnior), FC Sevilla - Pamplona 2:0 (40. Diego Carlos, 60. Ocampos), Valencie - Villarreal 2:0 (43. Guillamón, 77. Soler z pen.), FC Barcelona - Alavés 1:1 (49. Depay - 52. Rioja), Cádiz - Mallorca 1:1 (90.+3 Negredo z pen. - 29. Baba), Atlético Madrid - Betis Sevilla 3:0 (26. Carrasco, 63. vlastní Pezzella, 80. Joao Felix), Getafe - Espaňol Barcelona 2:1 (31. a 56. Ünal - 38. Gómez), San Sebastian - Bilbao 1:1 (58. Isak z pen. - 90.+1 Muniain).
.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články