Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Xavi opouští Al Sadd, povede Barcelonu

Barcelona oznámila náhradu za odvolaného trenéra Koemana. Nově má katalánský celek vést bývalý španělský reprezentant Xavi. Klub se s bývalým záložníkem dohodl na dvě a půl sezony.

Trenér Xavi na lavičce Al Saddu
zdroj: Xinhua autor: yangyuanyong

"FC Barcelona se dohodl s Xavim Hernándezem na angažmá v pozici prvního trenéra týmu do konce aktuální sezony a v následujících dvou," oznámil španělský klub na svém webu. Xavi má dorazit do Barcelony během víkendu a v pondělí bude oficiálně představen.

Zadlužený barcelonský klub prochází hlubokou krizí po odchodu hvězdného Lionela Messiho do Paris St. Germain. V domácí soutěži z jedenácti zápasů vyhrál jen čtyři, v Lize mistrů po dvou úvodních porážkách 0:3 a následných dvou hubených výhrách 1:0 hrozí Barceloně poprvé po 21 letech vyřazení už ve skupinové fázi.

Je nám líto, video expirovalo.
Xavi převzal Barcelonu a už vedl první trénink

Koemana vedení Barcelony odvolalo minulý týden po ligové prohře na hřišti nováčka Vallecana 0:1, mužstvo od té doby připravoval jako prozatímní kouč Sergi Barjuán. V úterý představitelé aktuálně devátého týmu La Ligy odletěli do Dauhá, aby vyjednali Xaviho uvolnění z Al Saddu. Obě strany se na tom dohodly v pátek.

Jednačtyřicetiletý Xavi nastupoval v dresu "blaugrana" v letech 1998 až 2015, během nichž s klubem získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Před třemi lety v Kataru odstartoval trenérskou kariéru a v uplynulé sezoně tým bez porážky dovedl k titulu. V květnu s klubem prodloužil smlouvu do roku 2023.

"Vracím se na místo, kde jsem vyrostl. Přicházím zpět do klubu svého života," napsal Xavi na sociální sítě. "Slovy neumím popsat, jaké cítím emoce. Vím, že přicházím v těžké době, ale stavím se k téhle výzvě s velkými nadějemi," dodal bývalý záložník, který za Barcelonu odehrál 767 zápasů a vstřelil 85 gólů. Jen Messi oblékl dres Katalánců častěji (778).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články