Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sadílek věnoval nemocnici půl milionu, bude navržen na medaili Za zásluhy

Michal Sadílek věnoval na konci března půl milionu korun na pomoc v boji proti koronaviru. Za svůj čin se českému fotbalovému reprezentantovi může dostat velké pocty - poslanec Petr Gazdík navrhl záložníka PSV Eindhoven na medaili Za zásluhy.

Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven
zdroj: twitter.com/Sportnieuws.nl

"Je úžasný tím příkladem, který ukázal, a já myslím, že za to si vyznamenání rozhodně zaslouží, protože je skvělým příkladem pro mladou generaci a toho, že každý z nás může společnost měnit," domnívá se Gazdík.

Sadílek před měsícem věnoval dvě stě tisíc tehdy uzavřenému městu Uničov, kde má velkou část rodiny. Ještě o sto tisíc víc pak dostala nemocnice v Uherském Hradišti, kde se narodil.

"Vyšlo to nějak z mého srdce, že jsem chtěl určitým způsobem pomoct. A tohle byla ta jediná možnost," říká Sadílek. "Očekávat půl milionu korun od dvacetiletého kluka... Z toho si člověk dovodí, že to má v hlavě opravdu dobře poskládané," neskrývá obdiv ekonomický náměstek Uherskohradišťské nemocnice Jaroslav Zemánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslanec Gazdík navrhl Sadílka na vyznamenání

Český reprezentant svým činem chce pomoci, ale také motivovat. A to nejen sportovce, prostě každého, kdo může. "Mám radost, když vidím ostatní hráče, že chtějí pomoct. Buď pošlou finanční částku, nebo nakupují roušky a pak je posílají dál, do nemocnic a lidem, kteří to potřebují. To mi dělá taky obrovskou radost," uzavírá Sadílek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články