Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sadílek by nejraději zrušil zbytek sezony a odjel domů. Z přístupu Nizozemců je rozčarovaný

Mladý záložník Eindhovenu Michal Sadílek nechápe laxní přístup Nizozemců k tristní pandemické siituaci. Koronaviru v zemi podlehlo přes 800 lidí a více než 10 tisíc je nakaženo. Sadílek mezitím věnoval 500 tisíc korun na boj s nemocí a pomoc potřebným.

Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven
zdroj: twitter.com/Sportnieuws.nl

"Mělo to pozitivní ohlas jak v Česku, tak v Holandsku. Jsem hlavně rád, že peníze pomůžou. Už dostávám zprávy od města i nemocnice, jak to budou využívat. Peníze jsou teď potřeba, je málo pomůcek a všeho okolo. O to větší radost mám, že to zásadně pomůže v dalším vývoji," řekl Sadílek.

Půlmilionovou částku rozdělil mezi nemocnici v rodném Uherském Hradišti a město Uničov, které patří do uzavřené oblasti v Olomouckém kraji.

Je rád, že vydělané peníze investoval smysluplně. "Než abych si kupoval nějaké drahé hodinky, tak raději přispěju na tohle. Zdá se mi to důležitější. Mám z toho i dobrý pocit, že to nejsou zbytečně vyhozené peníze," uvedl Sadílek.

"Myslím, že v téhle době by si měli lidé pomáhat. Situace není lehká pro pracovníky ve zdravotnictví ani pro lidi, kteří musí být doma zavření. Snad to nebude trvat dlouho," doplnil reprezentant do 21 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Sadílek pomohl půl milionem korun

Situace v Nizozemsku nicméně podle něj nevypadá, že by se měla brzo zlepšit. "Myslím, že se docela projevilo i to, že nejvyšší lidé v Holandsku k opatřením přistoupili docela pozdě."

Jenže někteří lidé podle něj neslyší na povinné odstupy. "Potkám třeba skupinku deseti kluků, jak si jdou zahrát fotbálek a vůbec to neřeší. Je to docela smutné. A velký rozdíl oproti Česku, kde se většina lidí ta nařízení snaží dodržovat," uvedl Sadílek.

Nejraději by zrušil zbytek pozastaveného ročníku nizozemské ligy a odcestoval domů za rodinou. "Nemyslím si, že by se sezona měla dohrát. Samozřejmě tady budou obrovské finanční ztráty, ale zdraví je nade vše. Nevidím smysl v tom pokračovat," prohlásil odchovanec Slovácka.

Společně s dalšími fotbalisty PSV se snaží jít příkladem. "Máme od klubu doporučení být doma a nedělat žádné blbosti. Zaběhat si, do obchodu a jinak být doma zavření. V tomhle se snažíme dávat i příklad lidem a fanouškům a takhle to do společnosti prosadit," konstatoval Sadílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články