Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Němci jsme mohli hrát lépe, ale pomůže nám to, myslí si Matějů a věří v klopýtnutí Skotska

Část zápasu hrál na pravé obraně, pak vyzkoušel i levou a na obou stranách měl Aleš Matějů proti Německu spoustu práce. Střetnutí, které nakonec národní tým v Lipsku prohrál 0:1, ale označil za velký zážitek, a i když dle něj mohla reprezentace hrát lépe, věří, že střetnutí s náročným soupeřem může Čechům pomoci směrem k mistrovství Evropy.

Aleš Matějů v utkání proti Německu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Bernd König

"Byl to velký zážitek, jen škoda, že tam nemohli být diváci. Ale bohužel situace, jaká je, to neumožňuje. Můžeme být vůbec rádi, že hrajeme. Doufám, že se to brzo změní," řekl Matějů, který se s týmem přesunul z Lipska do Plzně.

Souboj s Němci bral jako velký test, i když soupeř nastoupil bez největších opor, které trenér Joachim Löw šetřil na Ligu národů. "Je to pořád Německo. I když nehráli v plné sestavě, všichni to byli hráči, kteří pravidelně nastupují v Bundeslize. Myslím, že i kdyby hráli na Euru s tímhle týmem, budou kvalitní. Takže pro nás dobrá prověrka a může nám to jen pomoci," uvedl Matějů.

"Myslím, že jsme mohli podat asi lepší výkon, ale zase známe kvality německého fotbalu. Nechali jsme tam všechno, dopadlo to tak, že jsme prohráli. Musíme se z toho oklepat a teď ty dva zbylé zápasy vyhrát," dodal čtyřiadvacetiletý obránce italské druholigové Brescie.

Proti Němcům odehrál celých 90 minut. První půli na pravém kraji obrany, druhé dějství nalevo, kde v poslední době hraje v Brescii. "Cítím se teď líp vlevo, ale ani vpravo to pro mě není něco úplně neobvyklého. Ani s jednou pozicí nemám problém," řekl. "V druhém poločase jsme byli asi víc aktivnější vepředu, začali jsme líp napadat. Když jsme zapresovali, získali jsme většinou balon a mohli jsme ho mít na kopačkách my," uvedl Matějů.

Český celek nyní čekají závěrečné dva zápasy Ligy národů, v nichž se ještě pokusí vybojovat první místo ve skupině. Vedle dvou výher však potřebuje ještě to, aby vedoucí tým tabulky Skotsko ze zbylých dvou duelů získalo maximálně bod.

"Myslím, že reálné to je. Dokud je možnost bojovat o první místo, tak za tím půjdeme. Vím, že všichni pro to uděláme maximum. Musíme se soustředit na naši hru, která je dána. A je jedno, proti komu budeme hrát," konstatoval Matějů.

Na zápasy s Izraelem a Slovenskem se vrací do Plzně, kde působil do léta 2017. "Je to po dlouhé době, co jsem v Plzni, a hned s nároďákem. Určitě se na to moc těším. Doufám, že vyhrajeme a o to hezčí to bude," dodal Matějů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články