Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Vítězství je výmluvnější, než výsledek naznačuje. Německý tisk po výhře nad Českem chválí výkon nováčků

Fotbalisté Německa podle tamních médií podali ve středečním přípravném utkání s Českou republikou solidní výkon vzhledem k tomu, že domácí výhry 1:0 v Lipsku dosáhli v kombinované sestavě bez většiny opor, ve které už spolu zřejmě nikdy nenastoupí. Svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého média vytkla slabou útočnou fázi, pochvalu si vysloužil brankář Jiří Pavlenka.

Utkání Německo - Česko
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

"Proti pracovitému, ale ofenzivně neškodnému českému týmu si výběr Joachima Löwa připsal vítězství 1:0, které je výmluvnější, než výsledek naznačuje," uvedl web deníku Süddeutsche Zeitung.

Ocenil tím první letošní čisté konto německého týmu a mimo jiné také výkon nováčků v obraně Philippa Maxe a Ridleho Bakua, kteří "ani jednou nevyvolali pocit, že by je míč pálil u nohy".

"Reprezentační trenér Joachim Löw v nedůležitém přípravném zápase šetřil svoje hvězdy a poslal na hřiště B-tým. Byl to národní tým, který v tomto složení pravděpodobně už nikdy spolu hrát nebude. Týmu se v rámci možností dařilo a Německo zvítězilo po solidním výkonu," přidal list Die Welt na svém webu.

Čtyřnásobní mistři světa byli oceněni především za výkon v úvodním poločase, kdy ve 13. minutě Luca Waldschmidt vstřelil vítězný gól.

"Česká hra s velkým množstvím chyb ukázala na nedostatek zápasové praxe u některých jejich fotbalistů. V první půli si Němci až příliš snadno vytvořili asi půl tuctu gólových šancí. Domácí vedení mohlo být o něco vyšší, kdyby hráči byli koncentrovanější v zakončení a v brance soupeře nestál vynikající Jiří Pavlenka," upozornil deník Frankfurter Allgemeine Zeitung v internetové verzi.

"Přes slušný německý výkon zůstala hra daleko vzdálena nejvyšší mezinárodní úrovni. Tomuto přípravnému zápasu chyběl soutěžní charakter, ale také individuální a týmová kvalita," doplnil faz.net.

Po změně stran domácím favoritům podle médií stačilo především kontrolovat nejtěsnější náskok. "Německo pokračovalo v diktování hry, aniž by vyvinulo větší tlak na branku soupeře. Míč měli nyní častěji Češi se silným brankářem Jiřím Pavlenkou z Brém, ale jen zřídkakdy věděli, co s ním dělat. Německá obrana, ve které stoper Robin Koch vynikal jako pozorný a silný organizátor, neměla téměř žádné problémy," upozornil server sport1.de.

"Až v závěrečných fázích zápasu se Češi dostali do situací, kdy se musel ukázat brankář Kevin Trapp. Zejména v 82. minutě při hlavičce Matěje Vydry reagoval frankfurtský gólman excelentně. Němci poprvé v letošním kalendářním roce udrželi čisté konto. Trapp jásal a DJ na stadionu po závěrečném hvizdu pustil píseň Hallelujah," napsal Süddeutsche Zeitung.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články