Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rozhodnuto. Premier League si vánoční koronavirovou pauzu nedá

Navzdory aktuálním problémům s rozšířením covidu-19 v řadě týmů se naplánovaný program anglické Premier League nezmění. Podle BBC se na tom dohodli zástupci klubů. O uplynulém víkendu se odehrála jen čtyři z deseti utkání, protože některá mužstva neměla k dispozici dostatek hráčů.

Bernardo Silva stíhá Raúla Jimenéze
zdroj: Reuters autor: JASON CAIRNDUFF

Nejsledovanější fotbalová soutěž na světě má před sebou tradičně nabitý vánoční program, nad nímž se kvůli současné epidemiologické situaci vznášela řada pochybností. Od 26. prosince do 3. ledna jsou naplánována tři kola Premier League. Týmy by podle BBC měly hrát, pokud budou mít alespoň třináct hráčů do pole a brankáře.

Krátce po jednání klubů vedení Premier League oznámilo, že v minulém týdnu bylo v soutěži odhaleno rekordních 90 pozitivních případů. Provedeno bylo přes 12 tisíc testů, které zachytily více než dvojnásobek nakažených oproti předchozímu týdnu.

Změny však možná potkají pohárové soutěže, pokud se na tom funkcionáři dohodnou. Ve třetím a čtvrtém kole FA Cupu by se nehrály opakované zápasy, které následují v případě nerozhodných výsledků, v Ligovém poháru by se lednová semifinále zredukovala na jedno utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články