Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Liverpool remizoval v divokém zápasu s Tottenhamem. Chelsea tratila s Wolves

Devět žlutých karet, jednu červenou, čtyři góly a nerozhodný výsledek 2:2 přinesl šlágr 18. kola Premier League mezi Tottenhamem a Liverpoolem. "Reds" tak ztrácí už tři body na vedoucí Manchester City, který zničil předposlední Newcastle 4:0. Chelsea znovu ztratila body, tentokrát po bezbrankové remíze s Wolverhamptonem. Z celkového naplánovaného počtu šesti sobotních duelů se odehrál kvůli koronaviru pouze jediný. Arsenal si zastřílel proti Leedsu, který na jeho hřišti pokořil 4:1. Dvakrát se trefil ve formě hrající Brazilec Gabriel Martinelli.

Andrew Robertson se rozčiluje z červené karty
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: Adam Davy

Martinelli otevřel skóre v 16. minutě a za čtvrt hodiny se prosadil znovu. Brazilský útočník v anglické lize poprvé vstřelil dva góly v jednom utkání. Vydařený první poločas Arsenalu korunoval krátce před pauzou Saka třetím zásahem.

Leeds duel lehce zdramatizoval čtvrt hodiny před koncem, kdy Raphinha snížil z pokutového kopu, poslední slovo však měl Smith Rowe v 84. minutě. "Kanonýři" potřetí za sebou naplno bodovali, naopak domácí v součtu s debaklem 0:7 od mistrovského Manchesteru City potřetí v řadě prohráli a jsou na 16. příčce.

Tottenham hrál soutěžní utkání po dvou týdnech a souboj s rozjetým Liverpoolem začal nejlepším možným způsobem. Ve 13. minutě vběhl s míčem do vápna Kane a přesnou střelou ke vzdálenější tyči poprvé od května skóroval na domácím stadionu.

Vyrovnání zařídil ze vzduchu Jota, jenž dal třetí gól hlavou v sezoně, což je nejlepší bilance v lize. Portugalec dal navíc poprvé v jedné sezoně Premier League deset branek. Ve vápně ho našel přesným centrem levý bek Robertson, který v 70. minutě sám po závaru před bránou otočil skóre.

Skotský reprezentant se ale zapsal do statistik i negativním způsobem. O pouhé čtyři minuty srovnal po zaváhání jinak skvěle chytajícího Alissona Korejec Son Hung-min a následně Robertson surově podkopl Emersona a dostal červenou kartu.

"Kohouti" přesilovku nezužitkovali, alespoň ale přerušili osmizápasovou vítěznou šňůru "Reds" a osamostatnili se na sedmém místě neúplné tabulky. Nejlepší střelec soutěže Muhammad Salah poprvé po 16 utkáních neskóroval ani nepřihrál na gól.

Manchester City si pojistil náskok na čele

"Citizens" vykročili za osmou ligovou výhrou v řadě už v páté minutě, kdy využil velké nedorozumění domácí obrany stoper Dias. Asistenci si připsal další Portugalec Cancelo, jenž potom v 27. minutě navýšil náskok dělovkou zpoza vápna.

Gól a asistenci zaznamenal také Rijád Mahriz, který přidal třetí branku po přestávce, a v závěru zpečetil vysoké vítězství Sterling. "Citizens" nasázeli v tomto kalendářním roce 105 ligových branek a překonali klubový rekord z roku 1929.

Trenér Newcastlu Eddie Howe prohrál i jedenáctý zápas v kariéře proti City, což je nejhorší bilance v historii soutěže. "Straky" zůstávají na předposledním místě o skóre před Norwichem.

Zástupci Chelsea před utkáním s Wolves oznámili, že kvůli nákaze koronaviru v týmu žádali o odložení duelu, Premier League jim ale nevyhověla. "Blues" čtvrtou nejlepší obranu soutěže nepokořili a ztratili body počtvrté z posledních šesti duelů. Wolverhampton zůstává osmý.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:

Leeds - Arsenal 1:4 (75. Raphinha z pen. - 16. a 28. Martinelli, 42. Saka, 84. Smith Rowe), Wolverhampton - Chelsea 0:0, Newcastle - Manchester City 0:4 (5. Dias, 27. Cancelo, 65. Mahriz, 86. Sterling), Tottenham - Liverpool 2:2 (13. Kane, 74. Son Hung-min - 35. Jota, 70. Robertson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články