Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kde byl VAR a co má se mnou rozhodčí za problém? ptal se rozzlobený Klopp

Emoce z něj jako už tradičně sršely, ale tentokrát ještě mnohem silněji. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp netajil po ligovém utkání s Tottenhamem (2:2) nespokojenost jak s výkonem rozhodčího Paula Tierneyho, tak s jeho kolegou u videa. Podle německého kouče sudí přehlédli v neprospěch "Reds" pokutový kop a neudělili červenou kartu Harrymu Kaneovi. Naopak po faulu Andyho Robertsona dohrávali v oslabení.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp
zdroj: ZUMA autor: Paul Terry

"Nepotřebujete sudího, který vám pomůže. Potřebujete sudího, který je objektivní. V našem případě rozhodl třikrát. V případě Robertsona správně, v ostatních špatně. Všechna tři rozhodnutí šla navíc proti nám," uvedl Klopp.

Domácí Tottenham vedl od 13. minuty po gólu Kanea. Útočník "Spurs" ale o šest minut později tvrdě fauloval Robertsona a Kloppovi se nelíbilo, že nebyl za zákrok vyloučen.

"Kde byl VAR? Byla to jasná červená. Pokud by Andy nechal nohu na zemi, měl by ji zlomenou. Musíte se zeptat dvou lidí, pana Tierneyho a toho, kdo byl u videa. Harry už ve druhém poločase neměl být na hřišti a kdo ví, jak by se pak zápas vyvíjel," měl jasno kouč Liverpoolu.

Německý kouč se pozastavil i nad situací ve 37. minutě za stavu 1:1, kdy Emerson Royal zastavil v pokutovém území Dioga Jotu. Podle Kloppa šlo o nedovolený zákrok. "Pan Tierney mi řekl, že Diogo zastavil schválně, protože chtěl faul. Je to neuvěřitelné. Rozhodčí měl nejlepší místo na hřišti a stejně to neposoudil správně. Navíc tam opět bylo i video. Nerozumím tomu," pokračoval Klopp, jenž dostal po protestech žlutou kartu.

"Budete se muset zeptat sudího, jaký má se mnou problém. Byl jsem trochu emotivnější a on hned přišel a dal mi žlutou. To se v těchto situacích nesmí? Dal bych přednost tomu, kdyby dělal správná rozhodnutí na hřišti," doplnil.

Jeho celek navíc dohrával v oslabení poté, co byl v 77. minutě vyloučen Robertson. "Nebylo to nejdrsnější, ale ani nejšťastnější. Andy to moc dobře ví. Za takový zákrok můžete červenou kartu udělit. Byl to i důkaz, že videorozhodčí byli opravdu na svém místě. Jinak jsme si po těch předchozích situacích mysleli, že tam vůbec nejsou," zakončil Klopp.

Conte: Nechápeme, proč byl druhý gól Liverpoolu uznán

K výrokům sudího Tierneyho se nakonec vyjádřil i trenér domácích Antonio Conte. Tomu se pro změnu nezdála situace před druhou brankou "Reds", před níž měl Mohamed Salah zahrát rukou.

"Nevím, jestli to chtěl Jürgen komentovat, ale mohu říct, že můj tým nechápal, proč byla druhý gól uznán. Jinak se mi ale nelíbí, že musíme na konci toho všeho mluvit o verdiktech rozhodčích. Nikomu to neprospěje," dodal Conte.

Zdroj
The Guardian, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články