Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Roque znovu skóroval, pak byl vyloučen. Barcelona i tak vyhrála v Alavésu 3:1

Fotbalisté Barcelony ve 23. kole španělské ligy zvítězili na hřišti Alavésu 3:1. Osmnáctiletý Vitor Roque dal třetí gól hostů a navázal na středeční branku proti Pamploně. V 72. minutě byl však vyloučen. Druhá Girona remizovala v bezbrankovém utkání s Realem Sociedad San Sebastian. Vedoucí Real Madrid se tak může v derby s Atléticem vzdálit na rozdíl čtyř bodů.

Fotbalisté Barcelony
zdroj: ČTK/AP autor: Jose Breton

Barcelona otevřela skóre díky Lewandowskému, který z voleje překonal brankáře Sivera a vstřelil devátý gól v sezoně. Na začátku druhého poločasu zvýšil přesnou ranou Gündogan. O dvě minuty později Omorodion hlavou snížil.

Barcelona se dostala zpět do dvoubrankového vedení díky Vitoru Roquemu, který v 63. minutě nahradil Gündogana. Brazilský mladík byl o devět minut později vyloučen poté, co obdržel žluté karty za zákrok loktem na Tenagliu a faul na Marina.

Xaviho svěřenci vystřídali na třetím místě Atlético Madrid, které má o tři body méně a zápas k dobru. Alavés prohrál po sérii tří vítězství a je dvanáctý.

Gironě chyběl kvůli zranění nejlepší ligový střelec Dovbyk a nikdo ze spoluhráčů autora 14 branek nezastoupil.

Španělská fotbalová liga – 23. kolo:

Valencie – Almería 2:1 (14. Duro, 23. Jaremčuk – 50. Arribas), Granada – Las Palmas 1:1 (43. Bruno Méndez – 68. Pejino), Alavés – FC Barcelona 1:3 (51. Omorodion – 22. Lewandowski, 49. Gündogan, 63. Vitor Roque), Girona – San Sebastian 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články