Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Girona zase vede La Ligu před Realem Madrid, Atlético předstihlo Barcelonou

Překvapení sezony španělské ligy je dál v boji o titul. Fotbalisté Girony porazili v úvodním zápase nedělního programu Celtu Vigo 1:0 a vrátili se do vedení v La Lize o bod před Real Madrid. Třetí je Atlético Madrid, které porazilo 2:0 Valencii a dostalo se o skóre před Barcelonu, s níž ztrácejí na Gironu už jedenáct bodů. 

Samuel Lino dává gól Atlética Madrid v utkání s Valencií
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Jednatřicetiletý útočník pomohl Kataláncům zapomenout na čtyři dny staré vyřazení ze Španělského poháru, když Girona ve čtvrtfinále prohrála na Mallorce 2:3. Girona tak odpověděla na sobotní výhru Realu 2:1 v Las Palmas. Ve Vigu uspěla poprvé od roku 2011, tehdy se oba týmy utkaly ještě ve druhé lize.

Atlético se dostalo do vedení ve čtvrté nastavené minutě poté, co se prosadil Lino. Dvanáct minut po pauze vedení zvýšilo: poprvé od 28. srpna a teprve potřetí v ročníku se v lize prosadil Depay.

Brankář Jan Oblak si proti Valencii připsal 200. čisté konto v dresu madridského klubu, což se mu podařilo v 423 soutěžních zápasech. Svěřenci Diega Simeoneho doma v této sezoně neprohráli a na vedoucí Gironu ztrácejí jedenáct bodů. Valencie v lize nebodovala po sérii čtyř výher a je osmá.

Španělská fotbalová liga – 22. kolo:

Celta Vigo  Girona 0:1 (20. Portu), Cádiz - Bilbao 0:0, FC Sevilla - Pamplona 1:1 (25. Romero - 55. Budimir), Atlético Madrid - Valencie 2:0 (45.+4 Lino, 57. Depay).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články