Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Real Madrid vyhrál v Las Palmas a dostal se do čela tabulky, Barcelona prohrála přestřelku s Villarrealem

Real Madrid ve 22. kole španělské ligy vyhrál v Las Palmas 2:1. Pátá výhra v řadě vynesla bílý balet do čela tabulky, v neděli jej ale může znovu sesadit Girona, pokud získá tři body na hřišti Celty Vigo. Realu se podobně jako v minulém kole proti Almeríi povedl obrat a znovu vyhrál zápas, v němž musel dotahovat náskok soupeře. Naopak Barcelona ještě šest minut před koncem nad Villarrealem vedla 3:2, ale nakonec prohrála 3:5. Pět branek dostala doma naposledy v roce 1994.

Fotbalisté Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Borja Suarez

Hosté se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Bellinghama, který pykal za pět žlutých karet, a dlouho to vypadalo jako hodně citelná ztráta.

Ligový nováček, který na osmém místě může dál snít o pohárové Evropě, v níž hrál naposledy v roce 1977, dokonce vedl.

Postaral se o to Javier Muñoz, který kdysi v Realu dělal první fotbalové krůčky, ale dotáhl to jen do béčka.

Brazilec Vinícius Júnior ale vyrovnal a Francouz Tchouaméni dal hlavou po Kroosově rohovém kopu vítězný gól.

V té době byl jako náhradník na hřišti jen tři minuty a rozesmutnil 32 tisíc diváků na vyprodaném stadionu.

Villarreal je sice v osmifinále Evropské ligy, ale na domácí scéně se trápí. Na Olympijském stadionu však začal skvěle a po hodině hry vedl 2:0.

Během následujících dvanácti minut ale domácí výsledek otočili a zdálo se, že Villarreal definitivně zlomí.

Ale opak byl pravdou a po neuvěřitelném finiši, v němž poslední gól padl až v jedenácté minutě nastavení, se hosté radovali z vítězství.

Barca doma dostala pět branek naposledy před třiceti lety, kdy v Superpoháru podlehla Zaragoze 4:5. Gólem k tomu přispěl i Maročan Achomach, bývalý hráč Barcelony.

San Sebastianu se v této sezoně doma daří, na svém stadionu prohrál jen s Barcelonou. Tentokrát se ale musel proti Rayu Vallceano spokojit jen s bezbrankovou remízou.

Hosté potvrdili, že hrají podstatně lépe venku, kde získali už 16 bodů proti osmi z domácího stadionu.

Betis Sevilla vyhrál na soupeřově hřišti poprvé od srpna. Pro tři body si doletěl na Mallorku, kde jediný gól zápasu vstřelil v nastavení prvního poločasu Altamira a byla to jeho vůbec první branka v La Lize.

Španělská fotbalová liga – 22. kolo:

Almería – Alavés 0:3 (10. a 88. Omorodion, 52. Rioja z pen.), San Sebastian – Vallecano 0:0, Las Palmas – Real Madrid 1:2 (53. Muñoz – 65. Vinícius Júnior, 84. Tchouaméni), FC Barcelona – Villarreal 3:5 (60. Gündogan, 68. Pedri, 71. vlastní Bailly – 41. Moreno, 54. Achomach, 84. Guedes, 90+9. Sörloth, 90+11. Morales), Mallorca - Betis 0:1 (45.+1 Altimira).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články