Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ronaldo zařídil Juventusu výhru, Inter zabral, Barák se uvedl v Lecce gólem

Hlavně zásluhou Cristiana Ronalda, který proměnil dvě penalty, fotbalisté Juventusu porazili 3:0 Fiorentinu. Po třech remízách v řadě naplno zabodoval Inter a po výhře 2:0 na hřišti Udine se vrátil na druhé místo. Na dostřel se drží Lazio, které rozstřílelo poslední Spal 5:1. O čtvrtou příčku přišli hráči AS Řím, kteří podlehli Sassuolu 2:4. Venku neuspěla ani poslední Brescia, která gólem v 89. minutě padla v Boloni. Celé utkání odehrál obránce Aleš Matějů, zatímco Jaromír Zmrhal nebyl ani na lavičce. Boloni scházel zraněný Ladislav Krejčí. Výborně začal hostování v Lecce z Udine Antonín Barák, který dal gól a Lecce vyhrálo 4:0.

Cristiano Ronaldo proměňuje penaltu
zdroj: ČTK/AP autor: Jonathan Moscrop

Ronaldo proměnil první penaltu ve 40. minutě, kdy potrestal ruku Germana Pezzelly. Portugalský útočník se stal druhým hráčem Juventusu, který v lize vstřelil gól v devíti utkáních po sobě. Před ním se to povedlo jen Davidu Trézéguetovi v roce 2005.

Deset minut před koncem zápasu Ronaldo nezaváhal ani po faulu na Rodriga Bentancura a dal 19. gól v tomto ročníku. Za Juventus, kde působí druhou sezonu, dal už 50 branek. Výhru lídra ligy zpečetil nizozemský stoper Matthijs De Ligt v nastavení hlavičkou po rohovém kopu.

Inter po odmlce zvítězil, rozhodl Lukaku

Tři ztráty za sebou. Inter potřeboval po nevýrazných výkonech získat tři body na hřišti Udine. V prvním dějství se ale skóre nezměnilo a do šaten se šlo za stavu 0:0.

Druhá půle už patřila hostům. První gól vstřelil v 64. minutě Romelu Lukaku, když si našel přetažený centr a vypálil na zadní tyč. Druhou branku přidal belgický útočník, který je se šestnácti góly třetím nejlepším střelcem soutěže, z penalty o sedm minut později. Na první Juventus ztrácí Inter tři body.

Jízda Lazia pokračuje

Lazio rozhodlo o své výhře v prvním poločase. Už po třech minutách skóroval nejlepší střelec Serie A Ciro Immobile, na něj o necelou čtvrthodinu později navázal Felipe Caicedo. Oba útočníci domácích se do přestávky trefili ještě jednou. Immobile má na kontě z 21 zápasů 25 gólů, o šest víc než druhý Ronaldo.

Všechny góly v utkání Bergama a Janova padly v první půli. V dresu domácí Atalanty se prosadili Rafael Toloi a Josip Iličič, Janovu dopomohly k bodům branky Domenica Criscita z penalty a Antonia Sanabrii. Výsledek už poté neovlivnilo vyloučení Valona Behramiho v 83. minutě.

AC Milán bez nemocného Zlatana Ibrahimovice nenavázal na sérii tří ligových výher a remizoval 1:1 s Veronou. Hosté šli do vedení díky Davidemu Faraonimu, za AC vyrovnal Hakan Calhanoglu. Verona dohrávala od 68. minuty bez vyloučeného Sofyana Amrabata, přesto vyrovnaný stav udržela. V milánském dresu debutoval v nastavení osmnáctiletý Daniel Maldini, pokračovatel slavného fotbalového rodu, jehož otec Paolo odehrál za AC rekordních 647 ligových zápasů a děda Cesare 347 utkání.

Barák pomohl gólem Lecce k bodům

Barák se trefil při prvním startu za sestupem ohrožené Lecce, kam odešel na hostování z Udine. Dvanáctinásobný reprezentant si ve vápně našel odražený míč a střelou pod břevno zvýšil v 19. minutě na 2:0. Domácí už nezaváhali a mají teď na sestupové pozice tříbodový náskok.

O porážce AS Řím rozhodl famózní úvod Sassuola, které vedlo ve 26. minutě už o tři branky. Něco podobného se "Vlkům" stalo naposledy v roce 2012 v utkání s Juventusem.

Favorit už dokázal pouze snížit, jeden z gólů si připsal Edin Džeko. Bývalý hráč Manchesteru City nebo Teplic se tak stal sedmým hráčem v historii AS, jenž nastřílel sto branek ve všech soutěžích.

Francesco Caputo ze Sassuola oslavuje gól v utkání proti AS Řím
zdroj: imago sportfotodienst

Brescia i nadále tápe, Kucka se trefil za Parmu v Cagliari

Brescia šla do vedení po penaltě, kterou proměnil ve 36. minutě Ernesto Torregrossa, ale vzápětí vyrovnal šestou trefou v sezoně Riccardo Orsolini. O výsledku rozhodl v 89. minutě Mattia Bani, jenž si naběhl na zadní tyč a uklidil míč do sítě.

Boloňa se po druhém vítězství za sebou posunula na deváté místo. Brescia zůstává o skóre na poslední příčce.

Cagliari nepomohl prolomit čekání na skalp soupeře ani 14. gól Joaa Pedra v sezoně, a tak čeká na tříbodový zisk už osm zápasů. O remíze 2:2 rozhodl ve čtvrté minutě nastavení hostující útočník Andreas Cornelius. Cagliari přesto zůstálo o skóre na šestém místě právě před Parmou.

Neapol ztratila dvougólový náskok, ale Sampdorii nakonec porazila

Fotbalisté Neapole navázali na vítězství nad vedoucím Juventusem a vyhráli i na hřišti Sampdorie Janov. Svěřenci Gennara Gattusa sice ztratili dvoubrankový náskok, ale nakonec zvítězili 4:2 a v tabulce se posunuli na deváté místo. Sampdoria, v jejíž základní sestavě nastoupil i český záložník Jakub Jankto, zůstala šestnáctá.

Hosté už po čtvrthodině vedli o dva góly. Ve 3. minutě se po centru krajana Piotra Zieliňského prosadil polský útočník Arkadiusz Milik, zatímco pár metrů od domácí branky hořela ve velkém vápně světlice. Krátce nato skóroval po rohu severomakedonský reprezentant Elif Elmas.

Je nám líto, video expirovalo.
Neapol ztratila dvougólový náskok, ale Sampdorii nakonec porazila

Sampdoria, která dala v dosavadních 21 ligových zápasech jen 20 gólů, na konci úvodní půlhodiny snížila. Volejem zpoza šestnáctky se trefil nejlepší střelec týmu Fabio Quagliarella. Janovský celek se pak hnal za vyrovnáním, ale dlouho mu nebylo přáno: Gaston Ramírez nedokázal poslat míč do odkryté branky a Manolo Gabbiadini zahrál před gólem rukou.

Domácí se dočkali až v 73. minutě, kdy Gabbiadini proměnil pokutový kop. Poslední slovo měli ale střídající neapolští hráči: Diego Demme napálil do sítě odražený míč a v nastavení dal gól ještě Dries Mertens. U těchto branek už nebyl na trávníku Jankto, který střídal v 79. minutě.

Výsledky 22. kola:

Juventus Turín - Fiorentina 3:0 (40. z pen. a 80. z pen. Ronaldo, 90.+1 de Ligt), AC Milán - Hellas Verona 1:1 (29. Calhanoglu - 13. Faraoni), Bergamo - FC Janov 2:2 (12. Toloi, 35. Iličič - 19. Criscito z pen., 33. Sanabria), Lazio Řím - Spal Ferrara 5:1 (4. a 29. Immobile, 16. a 38. Caicedo, 58. Adekanye - 65. Missiroli), Boloňa - Brescia 2:1 (43. Orsolini, 89. Bani - 36. Torregrossa z pen.), Cagliari - Parma 2:2 (19. Joao Pedro, 54. Simeone - 42. Kucka, 90.+4 Cornelius), Sassuolo - AS Řím 4:2 (7. a 16. Caputo, 26. Djuričič, 74. Boga - 55. Džeko, 72. Veretout z pen.), Lecce - FC Turín 4:0 (11. Deiola, 19. Barák, 64. Falco, 78. Lapadula z pen.), Udine - Inter Milán 0:2 (64. a 71. z pen. Lukaku), Sampdoria Janov - Neapol 2:4 (26. Quagliarella, 73. Gabbiadini z pen. - 3. Milik, 16. Elmas, 83. Demme, 90.+8 Mertens).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články