Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus narazil v Neapoli, Inter opět jen remizoval. Římské derby nepoznalo vítěze

Podruhé v sezoně fotbalisté Juventusu v italské lize prohráli. Vedoucí tým Serie A podlehl v 21. kole Neapoli 1:2 a vede tabulku o tři body před Interem Milán. Ten remizoval ve třetím ligovém utkání po sobě, tentokrát s Cagliari 1:1. Skromnou výhrou 1:0 se prezentovalo milánské AC na hřišti Brescie. Atalanta deklasovala FC Turín na jeho hřišti 7:0 zejména zásluhou hattricku Josipa Iličiče. Bez vítěze se po remíze 1:1 obešlo římské derby tabulkových sousedů mezi AS a Laziem.

Cristiano Ronaldo a Giovanni Di Lorenzo z Neapole
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de

Neapol se ve vyrovnaném utkání s Juventusem ujala vedení po čtvrthodině druhé půle, z dorážky se prosadil Piotr Zielinski. Druhou branku přidal v 86. minutě kapitán domácího týmu Lorenzo Insigne. Juventusu se v závěru podařilo už pouze snížit, když si na 35 metrů dlouhý pas naběhl Cristiano Ronaldo a trefil se v tomto ročníku Serie A posedmnácté. Neapol zvítězila poprvé po třech ligových porážkách.

Úvodní branku viděli diváci na milánském stadionu v 29. minutě. Centr debutanta v dresu Interu Ashleyho Younga, který do Itálie přestoupil minulý týden z Manchesteru United, hlavičkoval z malého vápna do sítě Lautaro Martínez.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus po pěti zápasech prohrál, padl v Neapoli

Vyrovnání přišlo po změně stran: tečovanou střelou ze zhruba 25 metrů se prosadil belgický záložník Radja Nainggolan, který v Cagliari hostuje právě z Interu.

Martínez, jenž má v ročníku na kontě 11 ligových tref, byl v závěru nastaveného času po dvou žlutých kartách v rychlém sledu za nesportovní chování vyloučen. Argentinský útočník nejprve po pádu fauloval kolem běžícího soupeře, druhý trest obdržel po protestech u rozhodčího.

Jakub Jankto zůstal na lavičce jako nevyužitý náhradník, stejně tak Antonín Barák, který sledoval porážku svého Udine na hřišti Parmy 0:2.

Nová posila Interu Ashley Young v akci proti Luca Pellegrinimu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jonathan Moscrop

Sampdoria hrála se Sassuolem bez branek, přestože měla od 26. minuty po vyloučení Federica Pelusa za držení početní výhodu. Jankto, který v týdnu laboroval s nemocí, utkání sledoval z lavičky náhradníků.

V Parmě otevřel v 19. minutě skóre Riccardo Gagliolo, který z úhlu vypálil pod břevno. O čtvrt hodiny později zpoza vápna podstřelil brankáře Dejan Kulusevski.

Ibrahimovic vyšel naprázdno, ale AC zvítězilo

Rossoneri od příchodu Zlatana Ibrahimovice získali ve čtyřech utkáních deset bodů. Excentrický švédský útočník byl znovu hlavní postavou milánského útoku, ale nedokázal se prosadit.

Ve 20. minutě zneškodnil jeho hlavičku domácí gólman Jesse Joronen, krátce před poločasem poslal slavný švédský útočník přihrávku Thea Hernándeze z malého vápna mimo branku a jen nevěřícně sklopil hlavu.

Zastoupil ho Chorvat Rebič, který se v 71. minutě dostal ve skrumáži v malém vápně k míči a snadno skóroval. Rebič jakožto střídající hráč rozhodl v neděli také o předchozí těsné výhře Milána nad Udine.

Utkání Brescia - AC Milán
zdroj: ČTK/PA autor: Jonathan Moscrop

Iličič otevřel skóre v 17. minutě po přihrávce před prázdnou bránu. V 53. minutě pak slovinský útočník pohotově rozehrál nařízenou standardní situaci u středového kruhu a dlouhým nákopem překonal vyběhnutého gólmana.

Svůj čtvrtý ligový hattrick od začátku roku 2018 završil o minutu později. Pouze Lionel Messi (7) a Sergio Agüero (6) mají za poslední dva roky v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig na kontě více třígólových utkání.

Fiorentina neprohrála ani ve čtvrtém utkání pod vedením trenéra Giuseppeho Iachiniho, který nahradil Vincenza Montellu.

Výrazně k tomu přispěl brankář Bartlomiej Dragowski, který chytil ve 12. minutě penaltu Domenicu Criscitovi. Polský gólman zneškodnil tři z posledních čtyř pokutových kopů, kterým čelil.

Boloňa bez zraněného Ladislava Krejčího zvítězila na hřišti Ferrary 3:1 a posunula se do horní poloviny tabulky. Spal má na 18. příčce stejně bodů jako poslední dva celky.

Bitva o Řím znovu bez vítěze 

Skóre římského derby otevřel bosenský útočník a nejlepší střelec AS Edin Džeko. Ten si v 26. minutě naběhl na centr za obranu a předskočil vyběhnuvšího brankáře Lazia Thomase Strakoshu.

Francesco Acerbi slaví vyrovnání v derby s AS
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst autor: Maffia Francesco

Vyrovnání přišlo o osm minut později, chybu domácího gólmana Paua Lópeze na brankové čáře potrestal Francesco Acerbi. Zápas tak skončil stejným výsledkem jako první vzájemné střetnutí v této sezoně na hřišti Lazia.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:

Brescia - AC Milán 0:1 (71. Rebič), Spal Ferrara - Boloňa 1:3 (23. Petagna z pen. - 24. vlastní Vicari, 59. Barrow, 63. Poli), Fiorentina - FC Janov 0:0, FC Turín - Bergamo 0:7 (17., 53. a 54. Iličič, 86. z pen. a 88. Muriel, 29. Gosens, 45.+1 Zapata z pen.), Inter Milán - Cagliari 1:1 (29. Martínez - 78. Nainggolan), Hellas Verona - Lecce 3:0 (19. Dawidowicz, 34. Pessina, 84. Pazzini z pen.), Parma - Udine 2:0 (19. Gagliolo, 34. Kulusevski), Sampdoria Janov - Sassuolo 0:0, AS Řím - Lazio Řím 1:1 (26. Džeko - 34. Acerbi), , Neapol - Juventus Turín 2:1 (63. Zielinski, 86. Insigne - 90. Ronaldo).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články