Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ronaldo skolil vzdorující Parmu a je rád za náskok v čele. Sarri doufá v konec série Lazia

Skvělou formu má aktuálně Cristiano Ronaldo. Čtyřiatřicetiletý Portugalec skóroval v Serii A posedmé za sebou a dvěma góly pomohl Juventusu k vítězství 2:1. Pětinásobného držitele Zlatého míče potěšilo, že "Stará dáma" využila zaváhání Interu Milán a díky pátému skalpu soupeře za sebou vede ligu o čtyři body.

Cristiano Ronaldo oslavuje se spoluhráči z Juventusu gól
zdroj: PA autor: Jonathan Moscrop

"Vítězství bylo velmi důležité. Inter remizoval v Lecce (1:1) a Lazio porazilo Sampdorii (5:1), takže bylo podstatné vybudovat si náskok," řekl Ronaldo.

Triumf "bianconeri" nad sedmou Parmou se však nerodil lehce. "Je to velmi dobře organizované mužstvo, které se těžko poráží, ale tvrdě jsme bojovali. Parma se tlačila dopředu a hodně hráčů nabíhalo do vápna, s čímž jsme měli potíže. To se může stát, byli jsme trochu nervózní, ale hlavní je, že jsme získali tři body," doplnil Ronaldo.

Skórovat v lize sedmkrát po sobě se v dresu Juventusu podařilo naposledy v prosinci 2005 Davidu Trézéguetovi. Ronaldo překonal hranici 15 ligových gólů v každé sezoně počínaje ročníkem 2006/07.

"Máte v týmu světového hráče, který vám čas od času způsobí potíže, ale zároveň jich dokáže stovku vyřešit. Musíte k němu tak přistoupit a pracovat kolem jeho předností," prohlásil kouč Maurizio Sarri.

Jeho tým vedle Interu pronásleduje také třetí Lazio Řím, jež v prosinci zdolalo Juventus v lize i ve finále Italského superpoháru a v Serii A vyhrálo 11 utkání za sebou. Na čelo ztrácí šest bodů, navíc má zápas k dobru. "Lazio je v natolik úžasné formě, že můžeme jen doufat, že brzy skončí," konstatoval s úsměvem jednašedesátiletý rodák z Neapole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články