Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ronaldo nedal penaltu a Juventus ztratil. Řím slavil a Barák dostal červenou kartu

Vložené 12. kolo italské Serie A ozdobil po trenérském duelu bratrů Inzaghiových, který nabídl remízu Beneventa s Laziem 1:1, také atraktivní zápas mezi Juventusem a Bergamem. Turínští doma znovu zaváhali, když neudrželi vedení, a za stavu 1:1 navíc neproměnil Cristiano Ronaldo pokutový kop. Antonín Barák z Verony nedohrál utkání se Sampdorií poté, co byl vyloučen za faul v 94. minutě. AS Řím doma porazil 3:1 oslabený Turín.

Cristiano Ronaldo z Juventusu neproměňuje penaltu v utkání s Atalantou
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Početní výhodu využili Římané dvakrát už do poločasové přestávky. Prudkou střelou bez přípravy uvnitř pokutového území otevřel skóre Henrik Mchitarjan a po faulu na Edina Džeka zvýšil z penalty Jordan Veretout. Po změně stran přidal třetí zásah domácího mužstva další pohlednou střelou Lorenzo Pellegrini, za Turín snížil po skrumáži kapitán Andrea Belotti. Ten se trefil podeváté v ročníku a na špici střeleckého pořadí ztrácí jediný gól.

Hráči AS Řím dali ve dvou posledních zápasech osm branek a v tabulce mají stejný počet 24 bodů jako neporažení obhájci titulu z Juventusu. Před nimi jsou oba milánské celky, AC vede o bod před Interem.

Juventus se dostal do vedení na konci první půlhodiny, kdy se zpoza velkého vápna opřel do míče Federico Chiesa a trefil se do horního rohu. Stejnou parádu však na druhé straně předvedl v 57. minutě Remo Freuler, jehož dalekonosná rána se odrazila do branky od břevna.

Vzápětí mohl vrátit Juventusu vedení Ronaldo, brankář Atalanty Pierluigi Gollini však jeho pokus chytil. Juventus se posunul na třetí místo, Atalanta je osmá.

Fotbalisté AC Milán nečekaně ztratili body proti předposlednímu Janovu po remíze 2:2. Na rozdíl jediného bodu se tak na lídra tabulky dotáhl městský rival Inter, jemuž zařídil výhru 1:0 nad Neapolí Romelu Lukaku gólem z penalty.

Barák byl vyloučen v 94. minutě za přišlápnutí nohy soupeři. Zápas nedohrál ani hostující záložník Jakub Jankto, jenž byl vystřídán čtvrt hodiny před koncem. Nakonec se radoval Janov po výhře 2:1.

Souboj bratrů Inzaghiových vítěze neměl

Favorizovaný tým z věčného města Lazio poslal do vedení ve 25. minutě krásným obloučkem z voleje nejlepší evropský střelec minulé sezony Ciro Immobile, ale v poslední minutě prvního poločasu srovnal po špatně odvráceném rohu dalším volejem Pasquale Schiattarella.

Ve druhé půli měli více šancí domácí, ale španělský veterán v brance Lazia Pepe Reina zachránil v úplném závěru osmifinalistovi Ligy mistrů alespoň bod. Krátce před koncem dostal červenou kartu za faul střelec gólu Schiattarella, ale na výsledku se už nic nezměnilo.

Bratři Inzaghiové se proti sobě postavili podruhé v trenérské kariéře, v prvním souboji před dvěma lety Simoneho Lazio porazilo Boloňu, kterou trénoval Filippo. "Včera v noci to bylo hodně zvláštní, když jsme spolu jako obvykle kolem půlnoci telefonovali. Často spolu mluvíme o tom, jakou plánujeme taktiku, ale teď jsme si oba dávali pozor. Byl to hodně opatrný rozhovor," přiznal bývalý kanonýr a trenér AC Milán Filippo Inzaghi.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Udine - Crotone 0:0, Benevento - Lazio Řím 1:1 (45. Schiattarella - 25. Immobile), Juventus Turín - Bergamo 1:1 (29. Chiesa - 57. Freuler), FC Janov - AC Milán 2:2 (47. a 60. Destro - 52. Calabria, 83. Kalulu), Fiorentina - Sassuolo 1:1 (35. Vlahovič z pen. - 13. Traoré), Hellas Verona - Sampdoria Janov 1:2 (70. Zaccagni z pen. - 41. Ekdal, 54. Verre), Inter Milán - Neapol 1:0 (73. Lukaku z pen.), Parma - Cagliari 0:0, Spezia - Boloňa 2:2 (19. a 63. Nzola - 72. Dominguez, 90.+2 Barrow), AS Řím - FC Turín 3:1 (27. Mchitarjan, 43. Veretout z pen., 68. Lorenzo Pellegrini - 73. Belotti).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články