Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Inter zvrátil duel na Sardinii, Juventus táhne Ronaldo. Janktův gól na Neapol nestačil

Záložník Sampdorie Janov Jakub Jankto sice na stadionu Diega Maradony dokázal v 11. kole italské ligy skórovat, ale jeho týmu to nestačilo a Neapoli podlehl 1:2. Až osmé je Lazio a postavení si nevylepšilo ani po duelu s Veronou, které v Římě pomohl Antonín Barák, jenž odehrál celé utkání, k výhře 2:1. Inter Milán veze plný zisk, když na Sardinii proti Cagliari otočil v poslední čtvrthodině na 3:1 a je druhý za rivalem AC, které remizovalo s Parmou. Útočník Cristiano Ronaldo dal ve stém soutěžním utkání za Juventus Turín dva góly z penalt a pomohl k výhře 3:1 v Janově. 

Cristiano Ronaldo slaví svým typickým způsobem trefu proti Janovu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jonathan Moscrop

Jankto poslal Sampdorii do vedení ve 20. minutě tvrdou střelou pod břevno, hosté ale těsný náskok neudrželi. V 53. minutě srovnal Hirving Lozano a čtvrt hodiny po něm dokonal obrat další náhradník Andrea Petagna po Lozanově přihrávce. Neapol po třetí ligové výhře za sebou drží třetí příčku, janovské mužstvo protáhlo sérii bez vítězství na šest utkání a v tabulce je třinácté.

Parma na milánském San Siru otevřela skóre ve 13. minutě díky Hernanimu a krátce po změně stran zvýšil Jasmin Kurtič. AC vrátil do hry rychlým snížením Theo Hernández a francouzský bek v první minutě nastavení favoritovi zachránil alespoň bod. Smolařem zápasu byl domácí záložník Hakan Calhanoglu, jenž třikrát trefil brankovou konstrukci. Jeho spoluhráč Brahim Diaz napálil břevno.

Inter třemi góly zachránil tři body

Inter v Serii A vyhrál počtvrté za sebou a svěřenci trenéra Antonia Conteho při tom pokaždé minimálně třikrát skórovali. Milánský celek, který po středeční remíze 0:0 se Šachtarem Doněck skončil poslední ve skupině Ligy mistrů a vypadl z pohárů, měl už v prvním poločase velké šance, ale domácí podržel brankář Alessio Cragno. Naopak Riccardo Sottil ve 42. minutě zužitkoval první větší příležitost Cagliari.

"Nerazzurri" během závěrečné čtvrthodiny zápas otočili. Nicoló Barella nejprve vyrovnal a chvíli nato připravil vítězný gól pro čerstvého náhradníka Danila D'Ambrosia. Triumf Interu ještě v nastavení zpečetil Romelu Lukaku.

Utkání Lazio - Verona rozhodl v 67. minutě Adrien Tameze, který vystihl chybnou rozehrávku, následně obešel i gólmana Pepeho Reinu a zakončil do odkryté branky. Verona potvrdila vynikající vstup do sezony a posunula se na šesté místo o dva body před Lazio, které je osmé.

Berardi dostal domácí do vedení již v 8. minutě a proměnil penaltu nařízenou za hru rukou. Sassuolo poté hrálo takřka celý druhý poločas bez vyloučeného slovenského záložníka Lukáše Haraslína, jenž musel ze hřiště v 49. minutě poté, co přišlápl kotník Gaetanu Letiziovi.

Již v pátém ze šesti posledních zápasů Serie A Sassuolo neinkasovalo. Bilanci si pokazilo jen proti Interu Milán, od něhož dostalo před dvěma týdny tři góly.

Po nerozhodném prvním poločase rozhodlo Crotone dvěma góly krátce po změně stran, kdy Arkadiusz Reca a Eduardo Henrique upravili na 3:1. V závěru pojistil výsledek druhým gólem v utkání Junior Messias. Domácí tým si připsal první vítězství v sezoně, ale stále je v tabulce Serie A poslední.

Ronaldo zase úřadoval z penalt

V Janově se jako první za Juventus trefil hostující Paulo Dybala v 57. minutě, za chvíli odpověděl bývalý hráč Juventusu Stefano Sturaro. Závěr patřil "Staré dámě" a Ronaldovi, který proměnil pokutové kopy v 78. a 89. minutě. Pětatřicetiletý Portugalec vstřelil dvě branky z penalt i při úterním triumfu 3:0 nad Barcelonou v Lize mistrů. Turínský tým je v ligové tabulce čtvrtý.

Atalanta Bergamo porazila Fiorentinu 3:0, po třech kolech naplno bodovala a polepšila si na osmou pozici. AS Řím zvítězil v Boloni vysoko 5:1, když všechny branky padly už v úvodní půli.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Sassuolo - Benevento 1:0 (8. Berardi z pen.), Crotone - Spezia 4:1 (7. a 90.+7 Messias, 49. Reca, 56. Henrique - 18. Farias), FC Turín - Udine 2:3 (66. Belotti, 67. Bonazzoli - 24. Pussetto, 54. De Paul, 69. Nestorovski), Lazio Řím - Hellas Verona 1:2 (56. Caicedo - 45. vlastní Lazzari, 67. Tameze), Cagliari - Inter Milán 1:3 (42. Sottil - 77 Barella, 84. D'Ambrosio, 90.+4 Lukaku), Bergamo - Fiorentina 3:0 (44. Gosens, 55. Malinovskij, 63. Toloi), Boloňa - AS Řím 1:5 (24. vlastní Cristante - 5. vlastní Poli, 10. Džeko, 15. Lorenzo Pellegrini, 35. Veretout, 44. Mchitarjan), Neapol - Sampdoria Janov 2:1 (53. Lozano, 68. Petagna - 20. Jankto), FC Janov - Juventus Turín 1:3 (61. Sturaro - 78. a 89. obě z pen. Ronaldo, 57. Dybala), AC Milán - Parma 2:2 (58. a 90.+1 Hernández - 13. Hernani, 65. Kurtič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články