Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rodák z Košic Král vede se Spartakem ruskou ligu a těší se na Slovensko

Pro Alexe Krále bude páteční zápas českých fotbalistů na Slovensku o to zajímavější, že se narodil v Košicích. Dvaadvacetiletý záložník věří, že národní tým v Bratislavě bývalého federálního partnera zdolá a úspěšně odstartuje druhý ročník Ligy národů. Král prožívá povedený začátek sezony, se Spartakem Moskva vede ruskou ligu a cítí se v dobré formě.

Reprezentanti se kvůli koronavirové pandemii sešli téměř po deseti měsících. "Pauza byla dlouhá. Moc se na zápas těším. Je navíc proti Slovákům, bude mít trošku specifický náboj. Věřím, že vyhrajeme. Už jen proto, že jde o vstup do Ligy národů," řekl Král.

Národní tým hrál soutěžní utkání naposledy loni v listopadu, kdy uzavřel kvalifikaci, z níž postoupil na později odložené mistrovství Evropy. Král je ale přesvědčen, že dlouhá přestávka na výkonu nebude poznat. 

"Obecně není v reprezentacích moc času něco zkoušet. Většina kluků už má zažité věci z klubů, tady se ladí jen detaily. Naše taktika je pořád stejná. Myslím, že je to jen o pár trénincích, trochu si sednout. Budeme připraveni tak jako předtím," uvedl Král.

Test za testem a návrat Dočkala

Vzhledem ke koronavirové pandemii musí fotbalisté dodržovat speciální hygienická opatření. Součástí je i testování, které odhalilo jeden případ nemoci covid-19 v širším realizačním týmu. Zápas na Slovensku by ale ohrožen být neměl.

"Za ty měsíce jsem si na bezpečnostní opatření zvyknul. Jak v klubu, tak i v reprezentaci je to plus minus podobné. Je to něco, čemu se asi nevyhneme a co je třeba dodržovat." 

Do národního mužstva se vrátil uzdravený kapitán Bořek Dočkal, jenž nastupuje stejně jako Král ve středu záložní linie. "V repre je obecně konkurence. Teď se vrátil Dočky, ale spousta hráčů na jiných postech, nejen záložníků, čeká v klubech na svou šanci. Já si myslím, že je to dobře. Všechny hráče to vyhecuje k lepším výkonům," konstatoval Král.

Se Spartakem už má za sebou šest kol ruské ligy. Moskevský tým vstoupil do sezony výborně a zatím vede tabulku. "Mezi sezonami jsme měli pauzu jen dva týdny, z toho jeden týden úplně volno a potom jsme trénovali. V zápasovém tempu jsem a cítím se dobře. Udělali jsme sérii vydařených utkání, teď jsme třikrát za sebou vyhráli. Momentálně jsme první, ale pořád je to jen začátek sezony," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články