Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Darida chce v Bratislavě pokořit slovenské spoluhráče a těší se na spolupráci s Dočkalem

Na páteční derby se Slovenskem je Vladimír Darida dobře naladěn. Opora české reprezentace zároveň doufá, že po úvodním zápase druhého ročníku Ligy národů bude šťastnější než duo spoluhráčů z Herthy Peter Pekarík - Ondrej Duda. S nadšením vyhlíží jak atmosféru v národním týmu, tak utkání, která kvůli pandemii koronaviru naposledy okusil v listopadu.

"Mám v kabině dva Slováky. Už jsme se o tom bavili delší dobu a na derby jsme se těšili. Doufám, že já budu ten šťastnější, kdo se vrátí do klubu. Známe se, spousta hráčů působila společně v klubech. Je to výjimečný duel," řekl na reprezentačním srazu Darida.

Motivace Slováků bude o to větší, že v premiérovém ročníku Ligy národů prohráli na podzim 2018 obě vzájemná střetnutí. "Minimálně 'Peky' a Ondra si to pamatují a budou nám to chtít vrátit," pokračoval třicetiletý rodák z Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se sešla v Praze, Hložkovi se splnil sen

Opětovného rozběhnutí reprezentačních klání se nemůže dočkat. "Chyběla mi parta, kluci, a samozřejmě zápasy, které jsou vždy výjimečné, když se hraje ze Českou republiku. Už jsem se na to těšil hodně. Doufám, že to uteče rychle a už budeme hrát," konstatoval Darida, jenž v 61 startech za národní tým zaznamenal 6 gólů.

Téměř desetiměsíční reprezentační pauza se podle něj na mužstvu výrazněji projeví. "V reprezentaci je to hodně podobné, pokaždé se sejdeme po delší době. Myslím si, že jsou tady kvalitní hráči a stačí nám pár tréninků, abychom věděli, co od toho druhého očekávat." 

X faktor Dočkal a dlouhá příprava na novou sezonu

Národní tým se poprvé od listopadu 2018 bude moci spolehnout na kapitána Bořka Dočkala, který v minulém roce zápolil s vleklým zraněním. "Bořek dokáže dát finální, předfinální nahrávku a v kombinaci nám může určitě hodně pomoci," má jasno Darida.

Po fyzické stránce se cítí dobře, přestože poslední soutěžní duel za Herthu odehrál na konci června. Berlínský celek načne nový ročník v pátek 11. září soubojem 1. kola Německého poháru proti Braunschweigu. Bundesligu pak odstartuje o osm dní později s Brémami.

"Co se týče klubu, dostali jsme docela dlouhé volno. Teď jsme absolvovali dlouhou přípravu, takže si myslím, že na fyzičce to u mě nezanechalo nějakou stopu, stejně jako na herní stránce. Odehráli jsme přípravu proti Ajaxu, PSV - to byly těžké zápasy," popsal Darida.

Tři dny po střetnutí se Slovenskem v Bratislavě přivítají Češi v Olomouci Skotsko. Třetím soupeřem výběru trenéra Jaroslava Šilhavého ve skupině je Izrael.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články