Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chce hrát Ligu mistrů, i proto se Rice v Edenu rozloučí s West Hamem

Jak slavné to bude loučení? Finále Evropské konferenční ligy mezi West Hamem a Fiorentinou bude pravděpodobně poslední v dresu britského týmu pro největší hvězdu Declana Riceho. A všichni příznivci londýnského celku doufají, že jim talentovaný záložník po třiačtyřiceti letech pomůže k zisku velké trofeje. Finále můžete sledovat od 20:30 v přímém přenosu na ČT sport i ČT sport Plus.

V týmu, v němž hrají i dva čeští fotbalisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal, si už pomalu zvykají, že o svoji největší hvězdu přijdou, i když má smlouvu ještě na rok s opcí na rok další. Už také přemýšlejí, jak naloží s částkou kolem sta milionů liber (přes 2,7 miliardy korun), kterou by měli za přestup získat.

Čtyřiadvacetiletý Rice může být tím rozhodujícím článkem finále EKL. Bez něj by West Ham v roce 2021 nejspíš neskončil šestý a nedostal by se do semifinále Evropské ligy. On byl také tím, kdo v uplynulém ročníku táhl "kladiváře" za udržením v Premier League.

Proto se na něho fanoušci nejspíš nebudou zlobit, že odejde. Přání má totiž jasné: "Chci hrát Ligu mistrů," řekl loni.

A kam půjde konstruktivní záložník? V poslední době proběhla jednání s Thomasem Tuchelem o Bayernu Mnichov, ale přesun do Německa přesto není moc pravděpodobný. Už proto, že Rice se stal loni otcem a chce s rodinou zůstat v Anglii. Hodně pravděpodobně se naopak zdá, že skončí v Arsenalu, protože má blízko k Mikelu Artetovi.

Arsenal se mu chystá uvolnit místo prodejem Granita Xhaky. A hvězda West Hamu, která do týmu přišla už ve čtrnácti letech z Chelsea, by mohla zlepšit hru zálohy. K tomu se jedná o údajně bezproblémového hráče, který pomůže každému kolektivu. "Je to ještě lepší člověk než hráč – a to už něco říká," říká o něm pro The Guardian bývalý spoluhráč Mark Noble.

Rice si najde čas pro každého, což se potvrdilo i minulý měsíc, když odcházel ze hřiště poté, co pomohl West Hamu porazit Manchester United a spatřil slzícího chlapce. Přišel k němu, objal ho a dal mu svůj dres.

O tvořivého záložníka se zajímají i další velké anglické kluby. Manchester United ale chce získat hlavně útočníka. S Ricem hovořil i Pep Guardiola, kouč Manchesteru City, jenže zatím se zdá, že v City chtějí na Riceho postu udržet Rodriho. A v Newcastlu není pravděpodobné, že by chtěli posilu za takovou částku.

Podle všeho se chystá velký přestup a jak slavný konec bude mít působení Riceho ve West Hamu, se uvidí v pražském Edenu.

Zdroj
theguardian.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články