Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Retegui pomohl hattrickem Bergamu k vítězství, třikrát se trefil i Thuram

Mateo Retegui v 7. kole Serie A zajistil hattrickem a asistencí vysoké vítězství Bergama nad FC Janov 5:1, odkud v létě přestoupil do Atalanty. Pětadvacetiletý útočník se dělí v tabulce střelců se sedmi trefami o první místo s Marcusem Thuramem, který v sedmém kole také třikrát skóroval a řídil vítězství Interu Milán nad FC Turín 3:2. Inter, který v lednu nastoupí v Lize mistrů na Spartě, je v tabulce druhý a na Neapol ztrácí dva body.

Lautaro Martínez a Marcus Thuram z Interu Milán
zdroj: Reuters autor: Daniele Mascolo

Turín hrál v Miláně od 20. minuty v oslabení po vyloučení Maripána, jenž tvrdým zákrokem zasáhl Thuramův kotník.

Francouzský útočník se však z drsného střetu s chilským obráncem rychle oklepal a o pět minut později dal první gól v zápase, když hlavou usměrnil do sítě centr Bastoniho. Druhou trefu přidal Thuram o deset minut později opět hlavou, tentokrát po Acerbiho centru.

Hostům se vzápětí podařilo snížit díky chybě v domácí rozehrávce, kterou využil Zapata. Gól však domácí nerozhodil a v 60. minutě slavil Thuram hattrick, poté co protlačil za záda Milinkoviče-Saviče vyraženou hlavičku Martíneze.

Turín v závěru ještě jednou snížil po penaltě Vlašiče, na víc se už hosté nezmohli a po druhé prohře za sebou jsou v tabulce šestí.

Retegui také třikrát skóroval

Retegui odstartoval své představení v 24. minutě, když ve skluzu dopravil do sítě nabídku Lookmana. Druhou branku přidal pět minut po startu druhé půle, dorazil vyražený pokus Édersona.

Právě jemu o deset minut později Retegui přihrál na třetí trefu Atalanty a hattrick završil v 74. minutě z penalty. 

Za dalších šest minut se mezi střelce zapsal ještě domácí De Roon a v 83. minutě vstřelil jediný gól hostů sedmnáctiletý odchovanec Ekhator. Italský útočník se prosadil poprvé jak v dresu Janova, tak i v Serii A.

Bergamo zvítězilo po dvou zápasech a posunulo se na devátou příčku. Janov nevyhrál popáté v řadě a je na sestupovém 18. místě.

Udine brankou Zemury ze 76. minuty porazilo Lecce 1:0, zvítězilo po dvou porážkách a posunulo se na druhé místo. Tři body ztrácí na Neapol. Lecce čeká na výhru čtyři zápasy a patří mu 17. příčka.

Výsledky 7. kola italské fotbalové ligy

Udine  Lecce 1:0 (76. Zemura),

Bergamo  FC Janov 5:1 (24., 50. a 74. z pen. Retegui, 60. Éderson, 80. De Roon  83. Ekhator),

Inter Milán  FC Turín 3:2 (25., 35. a 60. Thuram  36. Zapata, 86. Vlašič z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články