Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lazio sesadilo FC Turín a italskou ligu vede Neapol. AS Řím přetlačil Benátky

Neapol vede italskou ligu. Fotbalisté neapolského celku v 6. kole porazili 2:0 Monzu a v tabulce jsou první o bod před Juventusem a o dva před milánskými Interem a AC i FC Turín. Ten po pěti kolech přišel o vedení, když jej na jeho stadionu porazilo Lazio Řím 3:2. Lazio se vítězně naladilo na čtvrteční domácí zápas Evropské ligy s Nice. Druhý římský celek AS prohrával před svými fanoušky s Benátkami, ale dokázal výsledek otočit a vyhrál 2:1.

Kapitán Neapole Giovanni Di Lorenzo udílí pokyny
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Neapol zatím ztratila body porážkou ve Veroně a remízou na hřišti Juventusu, na domácím trávníku je však stoprocentní. Proti Monze rozhodla již v prvním poločase. Skóre otevřel Politano a druhý gól přidal Kvaracchelia.

Neapol má k dobru bod na druhý Juventus. Monza zůstala bez výhry s bilancí tří bodů předposlední.

FC Turín v nastavení dramatického duelu s Laziem vstřelil kontaktní gól, první porážku v ligové sezoně už ale neodvrátil. Lazio se díky třetí výhře přiblížilo svému soupeři na jeden bod. K jeho lídrům patřili autor jediného gólu v prvním poločase Guendouzi s Tavaresem, bývalí hráči londýnského Arsenalu.

Druhou výhru v soutěži si připsal AS Řím, v závěru utkání s Benátkami se o ni trefou na 2:1 postaral Pisilli. O bod méně než římský tým má Como, které zaznamenalo první domácí výhru v sezoně. V utkání s Veronou (3:2) se o ni dvěma góly nejvíce zasloužil útočník Cutrone.

Cagliari díky brance dvě minuty před koncem vyhrálo v dohrávce 6. kola 3:2 v Parmě a po prvním vítězství v sezoně se dostali z posledního místa tabulky těsně nad pásmo sestupu. Bodově se dotáhli na Parmu, která je s pěti body patnáctá.

Cagliari vybojovalo premiérové vítězství v divokém závěru. V 87. minutě vyrovnal na 2:2 z pokutového kopu domácí Hernani a zdálo se, že se budou body dělit, ale krátce po rozehrání Roberto Piccoli po krásné přihrávce do středu hřiště od Gaetana vstřelil třetí gól, na který už Parma nezareagovala.

V sestavě vítězného týmu ze Sardinie chyběl kvůli zranění záložník Jakub Jankto, jenž poslední soutěžní duel odehrál v polovině dubna.

Italská fotbalová liga – 6. kolo:

FC Turín – Lazio Řím 2:3 (67. Adams, 90.+2 Coco – 8. Guendouzi, 60. Dia, 89. Noslin), AS Řím – Benátky 2:1 (75. Cristante, 83. Pisilli – 44. Pohjanpalo), Como – Hellas Verona 3:2 (43. a 72. Cutrone, 89. Belotti – 53. Lazovič z pen., 90.+4 Lambourde), Empoli –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Fiorentina 0:0, Neapol –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Monza 2:0 (22. Politano, 34. Kvaracchelia), Parma - Cagliari 2:3 (62. Man, 87. Hernani z pen. - 34. Zortea, 75. Marin, 88. Piccoli).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články