Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentační bek Limberský onemocněl. Proti Dánsku nenastoupí

Kodaň/Praha - Obránce fotbalové reprezentace David Limberský onemocněl a bude chybět v sobotním prvním zápase kvalifikace mistrovství světa proti Dánsku v Kodani. Kouč Michal Bílek za předpokládaného člena základní sestavy nikoho dalšího nepovolal. Dnes to řekl tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

David Limberský
zdroj: ČT24

Limberský s týmem do Dánska dnes dopoledne ani neodcestoval. Místo toho se bude léčit v Praze, a pokud se jeho zdravotní stav zlepší, možná stihne úterní přípravné utkání s Finskem v Teplicích. "Existuje šance, že by na Finsko mohl být připravený," poznamenal Kolář.

Osmadvacetiletý zadák Plzně se měl v Kodani postavit na levý kraj obranné řady, kde odehrál i tři zápasy červnového mistrovství Evropy. Viróza, která jej postihla v noci na dnešek, však jeho start v úvodním duelu kvalifikace zhatila. "Davidovi rychle a výrazně stoupla teplota, dostal zimnici a podle lékařů nebylo reálné, aby v Dánsku hrál. Důležitější bude, aby se doléčil," uvedl Kolář.

Limberského absence donutí trenéra Bílka k improvizaci při skládání obranné čtveřice. Reálné je, že Michal Kadlec se z postu stopera vrátí na levý kraj obrany, kde absolvoval většinu zápasů v národním týmu.

Do středu obrany se vedle Tomáše Sivoka postaví buď Roman Hubník, nebo Marek Suchý. "Každá vynucená změna je nepříjemná - dvojnásob, pokud to je tak těsně před zápasem. Ale ať nastoupíme v jakémkoliv složení, všem hráčům absolutně věřím. A věřím, že zvládneme i celý zápas," uvedl Bílek na dnešní tiskové konferenci v Kodani. "Ať se přikloním k nějakému rozhodnutí, rozhodně to nebudu brát jako risk," uvedl Bílek.

To opora českého výběru Petr Čech si ve složité situaci i zažertovala. "Galásek je zpátky, takže se může zase posunout do sestavy," líčil se smíchem na dnešní tiskové konferenci v Kodani Čech, který se s Galáskem potkával v reprezentaci v letech 20022008.

Čech si je však vědom faktu, že nemoc Limberského je citelná ztráta. "Takového výpadku je škoda. Poslední zápasy jsme v obraně odehráli v ustálené sestavě a velmi dobře. Ale jsou tady i jiní zkušení kluci, kteří tady něco odehráli, a věřím, že si s tím poradí i teď," uvedl Čech.

Bílek za Limberského nevzal nikoho ze širší nominace, k dispozici má 17 hráčů do pole. "To je dostatečný počet," uvedl Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články