Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Reprezentace hlásí dalšího nakaženého koronavirem, Slavia chce stáhnout své hráče

Koronavirová kauza ve fotbalové reprezentaci před zápasem Ligy národů na Slovensku neochabuje. Testy totiž odhalily další pozitivní případ, a to u člena realizačního týmu českého celku. Večerní duel nicméně ohrožen nebyl. Slovenská hygiena povolila českým fotbalistům zápas odehrát. Podle šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka je nakažen manažer reprezentace Libor Sionko. Pražský klub požádá po duelu v Bratislavě o stažení všech svých hráčů. Přímý přenos má v plánu ČT sport a web ctsport.cz od 20:15.

Český tým ráno absolvoval ve slovenské metropoli další kontrolní testy kvůli tomu, že se v týdnu v reprezentaci objevil jeden pozitivní případ u člena širšího realizačního týmu. Dotyčný byl umístěn do karantény stejně jako osoba, u které odběry odhalily covid-19 dnes.

"Kompletní výsledky testů byly dodány se zpožděním přibližně tří hodin oproti plánu. U jednoho člena české reprezentace odhalily pozitivní výsledek. Tato osoba, která není hráčem, ale je z realizačního týmu, byla ihned izolována. Utkání slovenská hygiena povolila odehrát v původním termínu a čase, hráči české reprezentace jsou tedy připraveni nastoupit," uvedl mluvčí FAČR Michal Jurman.

Přestože všichni hráči měli negativní kontrolní výsledek i ve středu v Praze ještě před přesunem na Slovensko, dva z nich, opory Tomáše Součka a Patrika Schicka, poslala hygiena kvůli blízkému kontaktu s nakaženým do preventivní karantény. Na žádost pražské Slavie do Bratislavy neodjel ani brankář Ondřej Kolář.

Český tým, který se kvůli koronavirové přestávce sešel v pondělí v Praze téměř po 10 měsících, se oproti původnímu plánu přesunul na Slovensko až ve čtvrtek. Místo letecké přepravy zvolila reprezentace na doporučení hygieny cestu několika autobusy.

Skotsko už bez slávistů?

V pondělí čeká národní tým druhý zápas Ligy národů v Olomouci proti Skotsku. Podle všeho bez hráčů ze Slavie. Ve výběru kouče Jaroslava Šilhavého je jich nyní sedm. Brankář Ondřej Kolář na žádost klubu opustil národní tým už před zápasem v Bratislavě.

"Nakažen je generální manažer. Po konzultaci s hygieniky Slavia požádá FAČR o stažení svých hráčů z reprezentace po večerním zápase," uvedl Tvrdík na Twitteru.

FAČR na Tvrdíkova slova zatím nechtěla reagovat. "Všichni v rámci veškerých komplikací se teď soustředí na utkání a budou se mu teď věnovat na 100 procent," uvedl Jurman.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články