Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Po remíze Španělska s Německem chválili své svěřence oba trenéři

Španělé ve čtvrtečním duelu Ligy národů remizovali 1:1 s Německem, ale kouč Jihoevropanů Luis Enrique i přes bodovou ztrátu své svěřence chválil. Potěšila ho prý jak "hladovost" hráčů, tak i výkon často kritizovaného brankáře Manchesteru United Davida de Gey. Spokojenost s výkonem svého týmu vyjádřil rovněž domácí trenér Joachim Löw, jehož svěřenci přišli o výhru až v nastaveném čase.

Kouč Španělska Luis Enrique
zdroj: ČTK/DPA/Christian Charisius

Devětadvacetiletý odchovanec Atlética Madrid De Gea, který pomohl hostům k bodu několika povedenými zákroky, dostal přednost před podobně kritizovaným Kepou Arrizabalagou z Chelsea. De Gea si podle uznávaného webu WhoScored.com vysloužil nejvyšší známku ze všech hráčů.

"Vyčerpávajícím způsobem sledujeme formu Davida de Gey. On a Kepa mají smůlu, protože jakmile chybují, věnuje se tomu obří pozornost. Oba jsou už na to zvyklí. Po dnešním výkonu bychom ale všichni měli mluvit o tom, jak skvělého gólmana v Davidovi máme," řekl Enrique.

De Geu překonal v 51. minutě kanonýr Timo Werner, který v létě přestoupil z Lipska do Chelsea. Španělům se na prázdném stadionu ve Stuttgartu podařilo vyrovnat v šesté minutě nastavení, kdy se prosadil José Gayá.

"Rád pozoruji tak hladové hráče, jako byli ti moji. V ryze fotbalových věcech bych byl radši, kdybychom tolik neztráceli v držení míče. Tempo utkání pravděpodobně způsobilo více chyb. Hádám, že ani Joachimu Löwovi se nelíbilo, jak se hrálo z jedné strany na druhou," prohlásil padesátiletý Enrique.

Zatímco v německém dresu si odbyl premiéru obránce či záložník Robin Gosens, ve španělském zase hráli poprvé Óscar Rodríguez, Mikel Merino, Ferran Torres a Ansu Fati. Ten se v 17 letech stal nejmladším debutantem země od roku 1936, kdy proti Československu nastoupil ještě mladší Ángel Zubieta.

"Kluci, kteří nastoupili poprvé, si vedli dobře. Jsou odvážní, hladoví a nadšení udělat Španělsko lepším. Tyhle 'děti' už nejsou jen slibní hráči, jsou to důležití hráči a pro národní tým je dobře, že je má," konstatoval kapitán Sergio Ramos.

Čtyřiatřicetiletý mistr světa a dvojnásobný evropský šampion si připsal rekordní 171. start za 'La Roja'. "Bylo by velmi nespravedlivé, kdyby Němci zvítězili. Až do konce jsme bojovali a odhodlaně si s vírou a hladem šli pro remízu," řekl obránce Realu Madrid.

Navzdory ztrátě bodů byl s výkonem svých svěřenců spokojený i Löw. "Naši kluci do toho dali všechno. Byl to intenzivní a tuhý boj, obě mužstva do toho dala hodně. Bylo důležité nenechat Španěly hrát a podle mě jsme měli lepší šance. Ve druhé půli bylo těžké udržet tlak. Samozřejmě jsme trochu smutní, ale viděli jsme spoustu pozitivních věcí," uvedl šedesátiletý kouč.

"Herní styl Španělů se mi odjakživa líbil. Hrají velice technický fotbal, dodržují určitý plán a jejich hru si užívám stejně jako zápasy proti nim," prohlásil trenér mistrů světa z roku 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články