Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real v přestřelce konečně dosáhl na tři body, Barcelona v derby rozstřílela Espaňol

Madrid – Po dvou zápasech bez vítězství fotbalisté Realu Madrid dosáhli konečně na tři body, cesta k nim ale byla nelehká. Real Sociedad porazili hráči královského klubu 4:3, ačkoliv od 6. minuty hráli bez vyloučeného gólmana Adana. Vítězně vyšla i Barcelona z derby s městským soupeřem Espaňolem, jehož porazila 4:0. Na lavičku týmu se navíc vrátil trenér Tito Vilanova, který bojuje s rakovinou. Favorit rozhodl o výhře čtyřmi brankami během prvních 29 minut a zvýšil vedení v tabulce už na jedenáct bodů, neboť druhé Atlético Madrid jen remizovalo na Mallorce 1:1.

Vilanova zpět na lavičce Barcelony
zdroj: Getty Images autor: David Ramos

Vilanova, který se před 17 dny podrobil zákroku, se po potlesku od zaplněného Nou Campu usadil na lavičce a návrat si mohl od začátku užívat. Poprvé ho rozradostnil už po deseti minutách Xavi, za dalších šest minut zvýšil Pedro.

Stejný hráč po nádherné kolmici od Busquetse přidal třetí gól a v 29. minutě po přísně nařízené penaltě oslavil svůj první gól v novém roce hvězdný Lionel Messi, jenž vloni nastřílel 91 branek a překonal dosavadní rekord Gerda Müllera.

"Chtěli jsme Titovi věnovat vítězství a povedlo se nám to," řekl autor dvou gólů Pedro. "Prochází si těžkými dny, ale důležité je, že je na tom dobře. Jsme šťastní, že je s námi zpět," dodal barcelonský střelec.

Vilanova neskrýval radost z návratu. "Snažím se vždy zůstat pozitivní. To, co se stalo mně, se může stát komukoliv. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podporují. Ale ještě není vyhráno," připomněl, že ho čeká chemoterapie.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Isifa EPA

Real si prošel přestřelkou s Realem Sociedad, do brány se neplánovaně vrátil Casillas

Real už po dvou minutách poslal do vedení Benzema, náskok ale madridskému velkoklubu vydržel jen chvíli. V šesté minutě dostal za faul ve vápně červenou kartu domácí brankář Adan a mezi tyče tak musel střídající Casillas, kterého kouč Mourinho v posledních zápasech posadil na lavičku. Proti penaltě Xabiho Prieta ale neměl zkušený gólman šanci.

Real v oslabení opět vedl po Khedirově teči, ještě do poločasu ale znovu srovnal Prieto. Po přestávce na sebe vzal zodpovědnost hvězdný Ronaldo a dvěma góly v rozmezí dvou minut rozhodl. Nejprve překonal brankáře po Benzemově přihrávce a pak vše před sebou propálil z přímého kopu. V sezoně se v lize trefil pošestnácté.

Hostům nebylo nic platné, že Prieto střelou podél Casillase zkompletoval hattrick, vzápětí se totiž nechal vyloučit Estrada a Real ve vyrovnaném počtu hráčů náskok s klidem udržel. Madridský klub se tak dočkal soutěžní výhry po třech předešlých nevydařených zápasech.

Real se přiblížil na pět bodů k městskému rivalovi Atlétiku. Soupeř Plzně ze základní skupiny Evropské ligy jen remizoval 1:1 na Mallorce a utrpěl pátou bodovou ztrátu v sezoně. Hosté bez střelce Falcaa přišli o výhru tři minuty před koncem a v nastavení je ještě zachránila tyč.

FC Sevilla - Pamplona 1:0 (83. Spahič)

Celta Vigo - Valladolid 3:1 (9. a 31. z pen. Aspas, 52. A. López - 12. Bueno z pen.)

Real Madrid - Real Sociedad 4:3 (68. a 69. Ronaldo, 2. Benzema, 35. Khedira - 9. z pen., 40. a 76. Xabi Prieto)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články