Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Naděje Realu na titul jsou nereálné – Mourinho v obhajobu nevěří

Madrid - Trenér Realu Madrid José Mourinho odepsal šance svého týmu na obhajobu mistrovského titulu. "Bílý balet" po nedělní nečekané domácí remíze 2:2 s předposledním Espaňolem ztrácí z třetího místa na vedoucí Barcelonu po šestnácti zápasech už třináct bodů.

José Mourinho
zdroj: ČT24

"Je to prakticky nemožné," řekl Mourinho k obhajobě titulu. "Ztráta je v této fázi příliš velká. Loni jsme měli v únoru nebo březnu desetibodový náskok a dokázali jsme ho udržet. Ale pokud se zlepšíme v lize, mohlo by nám to pomoci v poháru a Lize mistrů," dodal portugalský kouč.

Real už v lize ztratil 15 bodů a má na kontě tři prohry, což je o jednu víc než v celé minulé sezoně. Rivalové z Barcelony oproti tomu vyhráli všechny zápasy kromě říjnové domácí remízy s Realem a svou suverenitu potvrdili v neděli drtivým vítězstvím 4:1 nad druhým Atlétikem Madrid.

José Mourinho:

"Jsou tituly, které jsou v našem dosahu, takže o ně musíme bojovat, ale liga už je téměř vyloučená."

Mourinhovi svěřenci navíc minulý týden překvapivě prohráli v prvním osmifinále Španělského poháru s druholigovou Celtou Vigo, což vedlo ke spekulacím, že kouč nevydrží na Bernabéu do konce svého kontraktu v roce 2016. Prezident klub Florentino Pérez se však o víkendu za kouče postavil a vyslovil mu důvěru.

"Ještě nikdy jsem takovou situaci nezažil, abych ztratil tolik bodů a byl tak daleko od splnění cílů. Je to pro mě něco nového, ale nechci to vzdát. Nebudu z toho dělat drama, musíme se pokusit sezonu zakončit co nejlépe," uvedl Mourinho, jenž trénuje Real od roku 2010.

Vilanova si ziskem titulu jistý není

Podle trenéra Barcelony Tita Vilanovy ještě o mistrovi zdaleka rozhodnuto není, přestože před druhým Atlétikem Madrid vedou o devět bodů. "V sezoně 2008/2009 jsme byli o dvanáct bodů zpět, před sebou měli zápas na Realu a nakonec vyhráli ligu. Teď je za námi tým s pouhou devítibodovou ztrátou," upozornil Vilanova.

"Nemyslím si, že by byl titul už jen v našich rukou. Pokud někdo bude mít na to, aby nasbíral tolik bodů a předstihl nás, tak si triumf zaslouží. Stalo se to v roce 2009 a může to přijít znovu," doplnil barcelonský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články