Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona porazila Atlético a španělskou ligu vede o devět bodů

Barcelona - Fotbalisté Barcelony zvýraznili své dominantní postavení ve španělské lize. Vedoucí tým otočil šlágr 16. kola s druhým Atlétikem Madrid a po výhře 4:1 má před ním v čele tabulky už devítibodový náskok. Dvakrát se trefil Lionel Messi, který vylepšil svůj rekord v počtu vstřelených branek za rok na 90 zásahů.

Lionel Messi slaví gól v síti Atlétika
zdroj: Getty Images autor: Jasper Juinen

Třináct bodů ztrácí na katalánského lídra Real Madrid. Obhájce titulu dnes neudržel vedení v domácím zápase s předposledním Espaňolem a po gólu z 88. minuty remizoval 2:2.

Barcelona si připsala patnáctou výhru z úvodních šestnácti utkání a potvrdila nejlepší vstup do soutěže v historii. Svěřenci trenéra Tita Vilanovy porazili Atlético popáté v řadě. Madridský celek prohrál po derby s Realem a duelu Evropské ligy v Plzni třetí venkovní zápas za sebou.

Do první velké šance se na Nou Campu dostali hosté. Jejich nejlepší střelec Radamel Falcao, který dal v minulém kole pět branek La Coruni, trefil v deváté minutě hlavou tyč. Kolumbijský kanonýr se dočkal v 31. minutě, kdy rychlý únik zakončil lobem přes barcelonského brankáře Víctora Valdése a připsal si 17. ligovou branku v sezoně.

Radost však hostům vydržela jen pět minut. Na pravé straně si potáhl míč brazilský bek Adriano a tvrdou ranou do horního rohu vyrovnal. V poslední minutě prvního poločasu pak Barca skóre otočila. Po odraženém rohovém kopu se dostal k míči sváteční střelec Sergio Busquets a z několika metrů neměl problém skórovat.

Ve druhé půli už jasně lepší domácí pojistili vedení v 57. minutě, kdy přidal třetí zásah umístěnou střelou k tyči Messi. Hvězdný Argentinec pak dvě minuty před koncem po chybě hostující obrany uzavřel skóre čtvrtou trefou, svou 25. v tomto ročníku španělské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články