Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zasloužili jsme si vyšší vítězství. Hlavní ale je, že jsme ukončili špatnou sérii, řekl Lopetegui

Zůstává. Tedy alespoň zatím. Trenéru Realu Madrid Julenu Lopeteguimu k tomu pomohla výhra 2:1 nad Plzní v rámci Ligy mistrů, po které jeho svěřenci ukončili pětizápasové čekání na výhru. Připustil, že obhájce trofeje musel výhru ubojovat, ale věří, že tři body hráčům zvednou sebevědomí před derby s Barcelonou.

Plzeňský trenér Pavel Vrba (vlevo) v objetí s koučem Realu Madrid Julenem Lopeteguiem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paul White

"Nejdůležitější jsou tři body. Vyhráli jsme a ukončili jsme negativní sérii. Týmu to pomůže, bude lepší. Výhra do našich řad přinese klid," řekl Lopetegui po utkání.

"Důležité bylo zlomit tu sérii. Samozřejmě výraznější vítězství by bylo lepší a zasloužili bychom si ho, ale neproměnili jsme šance. Kdyby byla v kabině uvolněnější atmosféra, tak by se nám to povedlo. Ale za poslední čtyři zápasy jsme snad dvanáctkrát trefili tyč," dodal.

Kvůli špatným výsledkům je bývalý kouč španělské reprezentace v ohrožení, sám svou pozici ale neřeší a bude se připravovat na víkendové derby s Barcelonou. "Jestli budu v El Clásicu na lavičce? To není otázka pro mě. Ale já jsem přesvědčený, že budu. A pojedu na Camp Nou vyhrát," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Plzeň

Komplikací by mohlo být zranění brazilského beka Marcela, který zápas s Plzní nedohrál. "Dostal tvrdého koňara a uvidíme, co to udělá. Ale nemělo by jít o svalové zranění, takže věřím, že na neděli bude připraven," dodal Lopetegui.

Marcelo také věří, že do utkání bude moci naskočit a také že Real stále povede trenér Lopetegui. "Je výborný. Podle mě dělá skvělou práci. Je to těžké, když se nevyhrává, ale o krizi mluví jen novináři. Ti se nám snaží ublížit, protože žárlí, že neumí hrát fotbal. Ale my v žádné krizi nejsme," prohlásil Marcelo, který zařídil vítězný gól.

"A věnuji ho našemu kondičnímu trenérovi Antoniu Pintusovi, protože ho mám rád a protože nemá vlasy, zatímco já ano," dodal vlasatý Brazilec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články