Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Real doma zkolaboval. Šlágr v Seville vítěze nepoznal a Barcelona uniká

Náskok Barcelony v čele španělské ligy se po 18. kole navýšil na pět bodů. Kataláncům k tomu pomohla výhra 2:1 v Getafe a remíza nejbližších pronásledovatelů. Třetí Sevilla hrála s druhým Atléticem Madrid 1:1. Čtvrté je Deportivo Alavés, které fantastickou formu potvrdilo triumfem 2:1 nad Valencií. Výbuch si připsal naopak Real Madrid. Doma prohrál se San Sebastianem 0:2 a na první místo má manko už deset bodů.

Zklamaní Isco (vlevo) Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Barcelona zvítězila v lize popáté v řadě. Proti Getafe ji poslal do vedení Lionel Messi, který si 16. gólem v sezoně pojistil vedení v tabulce střelců. Na 2:0 zvýšil povedeným volejem zpoza vápna Luis Suárez, který je s 12 brankami druhý. Domácím se povedlo ještě do poločasu snížit, další gól už nepadl.

Dál se nedaří Realu Madrid, který popáté v tomto ligovém ročníku vyšel střelecky naprázdno a prohrál doma 0:2 se San Sebastianem. V tabulce klesl na páté místo a za Barcelonou zaostává o deset bodů. San Sebastian oslavil první výhru pod novým koučem Imanolem Alguacilem, který o Vánocích nahradil odvolaného Asiera Garitana.

Hosty poslal už ve třetí minutě do vedení bývalý hráč Realu Willian José z penalty nařízené za Casemirův faul na Mikela Merina. "Bílý balet" přišel po hodině hry o vyloučeného Lucase a v závěru po přihrávce Brazilce Williana Josého zpečetil výhru San Sebastianu hlavičkou Rubén Pardo. O dva góly dokázala na San Bernabéu vyhrát z ligových týmů kromě Barcelony naposledy v květnu 2009 Mallorca.

Griezmann překonal Vaclíka parádní trefou z přímého kopu

Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána skórovali nejlepší střelci obou týmů. Sevillu poslal do vedení ve 37. minutě devátým gólem v sezoně Francouz Wissam Ben Yedder  těsně před pauzou odpověděl precizním trestným kopem jeho krajan Antoine Griezmann, který nedal brankáři Vaclíkovi sebemenší šanci a připsal si osmou branku v ligovém ročníku.

Atlético i proto protáhlo neporazitelnost v La Lize už na 15 duelů. Sevilla neprohrála podeváté za sebou, nicméně v posledních pěti zápasech hned čtyřikrát remizovala.

Ángel Correa z Atlética Madrid se snaží překonat Tomáše Vaclíka ze Sevilly
zdroj: REUTERS autor: Marcelo Del Pozo

Uspělo také Vallecano, které se po návratu La Ligy velmi trápilo, ale v posledních týdnech ukazuje, že záchrana nemusí být nereálná. Brzkou brankou záložníka Álvara Medrána loupilo ve Valladolidu a zvítězilo podruhé za sebou. Domácí naopak potřetí v řadě nalezli přemožitele i proto, že v závěru neproměnili penaltu.

Medrán zakončil v první minutě pohlednou kombinaci hostí střelou zblízka, Valladolid poté nedokázal na nejrychlejší branku sezony odpovědět. Na svém stadionu nevyhrál od října a nakonec nedosáhl ani na remízu, neboť makedonský brankář Dimitrievski zneškodnil v 88. minutě Míchelův pokutový kop.

Deportivo Alavés se po cenném skalpu Valencie vyhouplo na čtvrté místo La Ligy, ze kterého sesadilo Real Madrid. Domácí celek sice rychle prohrával, když skóroval kapitán hostí Parejo, ale ještě před přestávkou stanovili konečný výsledek 2:1 Baston a pohotovou střelou z malého vápna Pina.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:

Levante - Girona 2:2 (58. Morales, 86. Coke - 31. Portu, 72. Aleix García), Espaňol Barcelona - Leganés 1:0 (8. Iglesias), Valladolid - Vallecano 0:1 (1. Medrán), Alavés - Valencie 2:1 (20. Bastón, 45.+2 Pina - 13. Parejo), Huesca - Betis Sevilla 2:1 (73. Ferreiro, 79. Rivera - 55. Sanabria z pen.), Eibar - Villarreal 0:0, FC Sevilla - Atlético Madrid 1:1 (37. Ben Yedder - 45. Griezmann), Real Madrid - San Sebastian 0:2 (3. Willian José z pen., 83. Pardo), Getafe - FC Barcelona 1:2 (43. Mata - 20. Messi, 39. Suárez), Vigo - Bilbao 1:2 (45.+2 Beltrán - 19. Muniain, 54. Williams).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články