Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Atlético vybojovalo těsnou výhru nad Espaňolem, La Ligu dál vede Barcelona

Barcelona zvítězila nad Celtou Vigo 2:0 a dál vede tabulku o tři body před druhým Atléticem Madrid. Jedním gólem se na výhře podílel i útočník Lionel Messi, který si patnáctou trefou v sezoně nejvyšší soutěže upevnil pozici nejlepšího střelce. Sevilla proti Leganés jen remizovala. Rayo Vallecano se mírně přiblížilo k záchraně. 

Atlético vydřelo výhru nad Espaňolem
zdroj: ČTK/EFE/Rodrigo Jimenez

Tomáš Vaclík opět účinkoval, jeho v tabulce třetí Sevilla vyjela na madridské předměstí, kde se utkala s šestnáctým Leganes. Reprezentační jednička už v páté minutě inkasovala hlavičkou Vesgy. Šance na vyrovnání hosté nedali a zápas jim zkomplikovalo i netradiční vyloučení Vázqueze. Šel ven za protesty. Blamáž pro Andalusany odvrátil v nastavení Ben Yedder, který se vynořil z husté mlhy před brankářem Cuellarem a hlavou poslal míč k tyči. Francouzský fotbalista se v letošní sezoně trefil poosmé, lepší jsou v La Lize jen 4 střelci. Oba týmy tak prodloužily svoji sérii bez porážky. Sevilla neprohrála osmkrát, Leganes sedmkrát.

I Valencie měl namále, ale potvrdila roli favorita a porazila nováčka z Huescy 2:1 gólem Cristiana Piccinoho ze čtvrté minuty nastavení. Huesca na posledním místě má pouhých 8 bodů a je jasným kandidátem na sestup.

Fotbalisté Raya Vallecana ještě mezi španělskou elitou žijí. Proti desátému Levante dokázali doma vyhrát 2:1 a mají třináct bodů. Na baskické Bilbao, které okupuje poslední nesestupovou pozici, ztrácejí tři body.

V mlze, která padla na madridské trávníky, pomohl domácím ve 23. minutě vlastním gólem Toňa, jenž nešikovně odklízel přízemní centr. Levante srovnalo v 60. minutě umístěnou střelou Rochiny. Poslední zápis do kolonky gólů ale učinil domácí De Tomás, který zblízka dorazil míč do branky.


Hráči Leganés slaví gól pod svým kotlem
zdroj: ČTK autor: Rodrigo Jimenéz


Barcelona nezaváhala a připsala si čtvrté ligové vítězství po sobě, o kterém rozhodla už do poločasu. Nejprve se v 10. minutě prosadil z dorážky Dembélé a těsně před přestávkou v úniku sám před brankářem nezaváhal Messi. 

Atlético Madrid vydřelo výhru 1:0 nad Espaňolem Barcelona. O šťastném vítězství favorizovaných svěřenců trenéra Diega Simeoneho rozhodl v 56. minutě z penalty Antoine Griezmann.

Atlético utrpělo poslední domácí porážku právě s Espaňolem na začátku května a v úvodu se mu nedařilo ani tentokrát. Barcelonský celek měl v první půli několik šancí, ale domácího brankáře Oblaka nepřekonal a po pauze přišel trest.

Hostující Granero fauloval v šestnáctce a Griezmann z penalty nezaváhal. Připsal si sedmý gól v ligové sezoně. Atlético protáhlo sérii bez porážky už na 13 soutěžních utkání.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Girona - Getafe 1:1 (85. Espinosa - 61. Ángel), San Sebastian - Alavés 0:1 (11. Calleri), Betis Sevilla - Eibar 1:1 (21. Sanabria - 72. Orellana z pen.), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:0 (56. Griezmann z pen.), FC Barcelona - Vigo 2:0 (10. Dembélé, 45. Messi), Bilbao - Valladolid 1:1 (45. Aduriz z pen. - 90.+2 Plano), Valencie - Huesca 2:1 (25. Parejo, 90.+4 Piccini - 72. Cucho z pen.), Leganés - FC Sevilla 1:1 (5. Vesga - 90.+1 Ben Yedder), Vallecano - Levante 2:1 (23. vlastní Toňo, 67. De Tomás - 60. Rochina)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články