Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Raspadori spasil Neapol a poslal ji do čela Serie A. Dybala zařídil výhru AS Řím

Italská liga má nového lídra. Fotbalisté Neapole totiž v 6. kole udolali Spezii 1:0 a vzhledem k remíze Bergama s Cremonense 1:1 poskočili zásluhou lepšího skóre na první místo. V 89. minutě rozhodl o vítězství Giacomo Raspadori. Ve stejné minutě stanovil konečný výsledek také Marcelo Brozović z Interu Milán v utkání s FC Turín. AS Řím díky gólu a přihrávce Paula Dybaly zvítězil v dohrávce 2:1 v Empoli a je pátý bod za prvním místem. AC Milán navzdory oslabení vyhrál na hřišti Sampdorie Janov 2:1. Juventus v duelu plném červených karet "jen" remizoval se Salernitanou 2:2.

Fotbalisté Neapole oslavují gól v Serii A
zdroj: AP autor: Alessandro Garofalo

Navzdory převaze Neapole se ale dlouho zdálo, že proti Spezii nenaváže na středeční domácí vítězství 4:1 nad Liverpoolem v úvodním utkání skupinové fáze LM. Těsně před vypršením základní hrací doby se však střelou z vápna prosadil Raspadori.

Inter složil reparát po středeční domácí porážce 0:2 s Bayernem Mnichov v Lize mistrů. "Nerazzurri" se tak úspěšně naladili na úterní zápas LM v Plzni. Stoper Turína David Zima naskočil do zápasu v 76. minutě a připsal si první ligový start v sezoně. 

Úřadující mistr AC Milán vedl v Janově od 6. minuty zásluhou Messiase. Krátce po změně stran ovšem uviděl Leao druhou žlutou kartu a Djuričič po necelé hodině vyrovnal. Přesto si hosté odvezli plný bodový zisk, když v 67. minutě proměnil pokutový kop Giroud.

Fiorentina s Antonínem Barákem v sestavě prohrála v Boloni 1:2 a popáté za sebou v Serii A nezvítězila. Domácí uspěli poprvé v sezoně. Nový trenér Thiago Motta, který v týdnu nahradil odvolaného Sinišu Mihajloviče, přihlížel vítězství zatím jen z ochozů.

Hosté otevřeli skóre v 54. minutě zásluhou obránce Martíneze Quarty. Příliš dlouho se však z vedení neradovali, o pět minut později vyrovnal po samostatném úniku Barrow a za další tři dokonal obrat domácích Arnautovic, který je s šesti góly nejlepším střelcem soutěže.

Bláznivé utkání v Turíně

Juventus se Salernitanou v poločase senzačně prohrával 0:2 po brankách Candrevy a Piatka z penalty, ale krátce po pauze snížil Bremer. V nastavení odpískal rozhodčí Marcenaro pokutový kop pro "Starou dámu" po faulu Vilheny. Nařízenou penaltu sice Bonucci neproměnil, ale vyražený míč hned usměrnil za záda brankáře Sepeho.

O minutu později vyvolal na stadionu euforii Milik, který otočil na 3:2. Polský reprezentant si na oslavu sundal dres, za což dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Videorozhodčí následně branku neuznal pro ofsajd, což vzbudilo bouři emocí. Jejím výsledkem byly červené karty za nesportovní chování pro domácího Cuadrada, trenéra Allegriho a hostujícího Fazia.

Juventus v lize sice stále neprohrál, ale je až osmý. Salernitana je desátá.

Dybala zařídil oba góly AS

Svěřenci trenéra Josého Mourinha se oklepali z týden starého debaklu 0:4 v Udine a ve vyrovnaném čele tabulky Serie A jsou pátí s odstupem jednoho bodu na první místo.

Letní posila z Juventusu Dybala otevřel skóre zápasu v 17. minutě technickou střelou z hranice půlkruhu nad pokutovým územím. Dvě minuty před přestávkou srovnal hlavou Filippo Bandinelli, ale v 71. minutě opět do osudu utkání výrazně promluvila Dybalova levačka. Argentinský reprezentant našel centrem nabíhajícího Tammyho Abrahama a ten míč zblízka uklidil do branky.

V 77. minutě mohl hosty definitivně uklidnit Lorenzo Pellegrini, ale z penalty trefil jen břevno. Deset minut nato byl po nešetrném zákroku vyloučen domácí Jean-Daniel Akpa-Akpro a Řím i díky přesilovce vítězství udržel.

Tým z metropole tak má stejně bodů jako čtvrté Udine a o bod méně než vedoucí trio Neapol, Bergamo a AC Milán. Empoli stále čeká na první výhru v sezoně a se čtyřmi body je šestnácté.

Lazio si doma poradilo s Veronou 2:0. Branky vsítili v 68. minutě Immobile a v šesté minutě nastavení Luis Alberto. Římané vyhráli po dvou zápasech a v tabulce jim patří s 11 body šestá příčka. Verona nedokázala navázat na první ligovou výhru proti Sampdorii z minulého kola a s pěti body je čtrnáctá.

Italská fotbalová liga – 6. kolo:

Neapol - Spezia 1:0 (89. Raspadori), Inter Milán - FC Turín 1:0 (89. Brozovič), Sampdoria Janov - AC Milán 1:2 (57. Djuričič - 6. Messias, 67. Giroud z pen.), Bergamo - Cremonese 1:1 (74. Demiral - 78. Valeri), Boloňa - Fiorentina 2:1 (59. Barrow, 62. Arnautovic - 54. Marínez Quarta), Lecce - Monza 1:1 (48. González - 35. Sensi), Sassuolo - Udine 1:3 (33. Frattesi - 75. a 90.+3 Beto, 90.+1 Samardzic), Lazio Řím - Hellas Verona 2:0 (68. Immobile, 90.+6 Luis Alberto), Juventus - Salernitana 2:2 (51. Bremer, 90.+3 Bonucci - 18. Candreva, 45.+5 Piatek z pen.), Empoli - AS Řím 1:2 (43. Bandinelli - 17. Dybala, 71. Abraham).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články